Ερώτηση 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους συμβασιούχους του δημοσίου και τους μακροχρόνια ανέργους

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύοντας της στάση της κυβέρνησης ως προς τους ανέργους και τους μακροχρόνια ανέργους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως μέσω του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29, οι συμβασιούχοι έδωσαν αγώνα το προηγούμενο διάστημα συμβάλλοντας τα μέγιστα στην στελέχωση και ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών. Η κυβέρνηση δεν ανανέωσε τις συμβάσεις τους αλλά ούτε προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε όλοι και όλες μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, να δικαιούνται ταμείο ανεργίας.

Κατά συνέπεια, το δημόσιο εγκαταλείφθηκε υπο-στελεχωμένο, οι δημόσιες υπηρεσίες αποδεκατίστηκαν και η επικοινωνία και εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται με εξαιρετική δυσκολία. Έτσι, πολλοί από τους πρώην συμβασιούχους έμειναν άνεργοι, ενώ όσοι κατάφεραν να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα μετά την λήξη των συμβάσεων τίθενται σε υποχρεωτικές άδειες.

Ταυτόχρονα, μόλις δύο μήνες πριν, άρχισαν οι συμβασιούχοι, λόγω λήξης των συμβάσεών τους και άρνησης της Κυβέρνησης για ανανέωση αυτών, να αποχωρούν από τις θέσεις τους – τουλάχιστον 650 συμβασιούχοι του προγράμματος στην Υγεία.

Ρωτούν, λοιπόν, τον Υπουργό:        

1.    Προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις όλων των συμβασιούχων σε όλο το δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους, ώστε να καλυφθούν επαρκώς τα κενά του Δημοσίου, δεδομένης και της αναγκαιότητας για στελέχωση των υπηρεσιών, λόγω και της δύσκολης περιόδου που διανύουμε;

2.    Προτίθεται να μεριμνήσει ώστε να δοθεί επίδομα σε όσους/ες εργαζόμενους/ες έληξε η σύμβασή τους;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί