Βενιζέλειο – ΠΑΓΝΗ: ‘Έδωσαν δυναμικά το «παρών», παρά την καταρρακτώδη βροχή (Βίντεο & φωτο)

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και εργαζομένων Ηρακλείου και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, παρά την καταρρακτώδη βροχή έδωσαν δυναμικά το «παρών» σήμερα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που γίνονται σε όλη τη χώρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Δείτε: «Παλεύουμε μαζί σας, φωνάξτε μαζί μας»: Κινητοποιήσεις για τη Δημόσια Υγεία σε όλη τη χώρα (Βίντεο & φωτο)

 Ένταση στον Ευαγγελισμό: Η κυβέρνηση έστειλε την αστυνομία για να διαλύσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών

Υγειονομικοί: Θωρακίστε το ΕΣΥ, όχι με εθελοντές και παλαμάκια

Παλεύουμε με τους νοσηλευτές τους γιατρούς, όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία για ενίσχυση της δημόσιας υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
Δυναμώνουμε τις φωνές μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους εργαζόμενους ώστε να μην “πληρώσουν το μάρμαρο ” της νέας πολύπλευρης κρίσης.
Μένουμε ενεργοί.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου – Covid-19:

Δυναμική κινητοποίηση και στο ΠΑΓΝΗ

Το «παρών» στις κινητοποιήσεις έδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, που πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Σήμερα, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία και πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι από άλλα σωματεία του νομού Ηρακλείου, εκφράζοντας τη στήριξή τους, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η ΟΓΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, ο Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης. 

Στην κινητοποίηση αναδείχθηκαν από εργαζόμενους και μέλη του ΔΣ του Σωματείου ΠΑΓΝΗ τα διαχρονικά προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού του νοσοκομείου, που έχουν οξυνθεί την περίοδο της πανδημίας, με ιδιαίτερη αναφορά στην υποστελέχωση και στην ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ και μέσων ατομικής προστασίας των υγειονομικών, και τονίστηκε η ανάγκη για άμεση κάλυψη των ελλείψεων. 

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • επίταξη ΜΕΘ, εξοπλισμού, εργαστηρίων και υγειονομικού υλικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
  • Εξασφάλιση επαρκών μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Δείτε φωτογραφίες του imageonline.gr:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί