Π. Πολάκης: Δεν έχουν αναλάβει στα νοσοκομεία πάνω από 300-400 άτομα, νέο προσωπικό (Ηχητικό)

” Τα ΜΜΕ χόρτασαν με τα 11 εκατ. ευρώ του Μαξίμου και δεν μιλούν για τον αριθμό των στρατιωτών μας στη μάχη με τον κορωνοϊό”

Τα χορτασμένα με τα 11 εκατ. ευρώ από το Μαξίμου ΜΜΕ δεν λένε την αλήθεια για τον αριθμό των «στρατιωτών» μας, αλλά τα στοιχεία είναι στη Διαύγεια και στα νοσοκομεία, σφού πρώτα ακύρωσαν τους δικούς μας διαγωνισμούς και σχεδιασμούς, τώρα προκήρυξαν ξανά 1.000 γιατρούς και μαλλιοκούβαρα τρέχουν για το επικουρικό που σταμάτησαν τον Οκτώβριο, τόνισε ο Παύλος Πολάκης Στο Κόκκινο.

Τα ΜΜΕ χόρτασαν με τα 11 εκατ. ευρώ του Μαξίμου και δεν μιλούν για τον αριθμό των στρατιωτών μας στη μάχη με τον κορωνοϊό, μόλις 300-400 έχουν πάει στα νοσοκομεία, δεν μιλούν για τις ελλείψεις και τον κυβερνητικά καλυπτόμενο μαυραγοριτισμό στα υλικά προστασίας, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Τα χορτασμένα με τα 11 εκατ. ευρώ από το Μαξίμου ΜΜΕ δεν λένε την αλήθεια για τον αριθμό των «στρατιωτών» μας, αλλά τα στοιχεία είναι στη Διαύγεια και στα νοσοκομεία, σφού πρώτα ακύρωσαν τους δικούς μας διαγωνισμούς και σχεδιασμούς, τώρα προκήρυξαν ξανά 1.000 γιατρούς και μαλλιοκούβαρα τρέχουν για το επικουρικό που σταμάτησαν τον Οκτώβριο, είπε ο κ. Πολάκης.

Έχουν δώσει έγκριση πρόσληψης για 250 επικουρικούς γιατρούς και 2.200 λοιπό προσωπικό, αλλά από αυτούς είναι ζήτημα εάν έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 300-400 άτομα. Ο κ. Κοντοζαμάνης λέει, αλλά έχει δώσει εγκρίσεις, δεν έχει πάει προσωπικό.

Η αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ γίνεται και με τις δικές μας προτάσεις στον Β. Κικίλια. Παραδώσαμε 568 τον Ιούλιο, τον Δεκέμβριο ήταν 555, τώρα είναι περίπου 800 μαζί με του ιδιωτικού τομέα, από τις οποίες για νοσηλεία COVID-19 έχουν διατεθεί 270, καθώς υπάρχουν και άλλες σοβαρές ανάγκες, όπως διευκρίνισε.

Σχολίασε εξάλλου τα ποσά που ακούγονται για τις δωρεές επιχειρηματιών και διευκρίνισε ότι μία αξιοπρεπής κλίνη ΜΕΘ με πλήρη εξοπλισμό κοστίζει περίπου 25.000 ευρώ. Εντατικολόγοι υπάρχουν παντού, καλύψαμε εμείς όλες τις κενές θέσεις, χρειάζονται όμως τρεις νοσηλεύτριες για κάθε τέτοιο κρεβάτι, όπως τόνισε ο κ. Πολάκης.

Καυτηρίασε εξάλλου τα μεγάλα προβλήματα στον εφοδιασμό με προστατευτικό υλικό, καθώς οι σύγχρονοι μαυραγορίτες έφτασαν να πουλάνε με κάλυψη της κυβέρνησης όπως είπε χαρακτηριστικά. Έχουμε καλέσει δέκα φορές να επιβληθεί διατίμηση στις ειδικές και απλές μάσκες, τις στολές, τα αντισηπτικά κτλ.

Τα τελευταία στοιχεία, είπε ο κ. Πολάκης, δείχνουν ότι σαφώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει, είναι 90 διασωληνωμένοι, περίπου 430 νοσηλευόμενοι. Απέδωσαν τα περιοριστικά μέτρα ειδικά στα σχολεία, καθυστέρησαν για καταστήματα και θρησκευτικές τελετές. Και αξίζουν συγχαρητήρια ειδικά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και την επιμονή τους για τα κρούσματα που ήρθαν από τους Αγίους Τόπους, γιατί αν δεν είχαν επιμείνει, όταν ο ΕΟΔΥ έλεγε «δεν έχει κρούσματα το Ισραήλ», θα είχε επεκταθεί η επιδημία σε όλη την Πελοπόννησο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σαφώς πιστώνεται τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης, ξεκαθάρισε εξάλλου, αλλά τώρα πρέπει να πάρει πολύ γρήγορα μέτρα και για την οικονομία, γιατί και σήμερα να σταματήσει η επιδημία έχουμε χάσει 5% του ΑΕΠ, σε ένα μήνα θα έχει χαθεί 10%. Έφερε σαν παράδειγμα τα θλιβερά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ, και αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν είχαν παραμείνει μετά το 2015 οι 2,3 εκατ. ανασφάλιστοι; Έχει καταρρεύσει με κρότο το αφήγημα των συμπράξεων Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, των μάνατζερ στα νοσοκομεία, ότι η αγορά μπορεί να καλύψει υγειονομικά τον πληθυσμό.

Τέλος, σημείωσε ότι υπάρχει μεν κίνδυνος δεύτερου κύματος όταν χαλαρώσουν τα μέτρα, καθώς δεν τελειώνει ταυτόχρονα η επιδημία σε όλες τις χώρες και μπορεί να υπάρξουν καινούργιες «φωλιές» περιστατικών, αλλά μέχρι τότε θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση τόσο για εμβόλιο όσο και για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί