Οι τραπεζικές χρεώσεις στη βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την επιτακτική ανάγκη μείωσης των τραπεζικών χρεώσεων για εργαζόμενους και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του περιορισμού κίνησης των πολιτών λόγω της πανδημίας τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση με ερώτηση με ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως επισημαίνουν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αν και οι τράπεζες καλούν το κοινό να περιορίσει τις επισκέψεις του στα τραπεζικά καταστήματα και να επιλέγει ηλεκτρονικές συναλλαγές ή συναλλαγές μέσω ΑΤΜ, δεν έχει υπάρξει ως σήμερα αναπροσαρμογή προς τα κάτω χρεώσεων».

Ειδικότερα, αναφέρουν πως «σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι περισσότερες συστημικές τράπεζες συνεχίζουν να χρεώνουν τους πολίτες:

Για την επανέκδοση χρεωστικής κάρτας, λόγω απώλειας, φθοράς ή κλοπής.
Για την πληρωμή πάγιων οικογενειακών δαπανών που αφορούν λογαριασμούς ενέργειας, ύδρευσης, δημοσίου, συνδρομητικής τηλεόρασης, ασφαλειών και τηλεπικοινωνιών. Σημειωτέον δε ότι υπάρχει χρέωση και όταν η εξόφληση γίνεται μέσω Internet ή mobile banking.
Επίσης, όσοι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν μηχανήματα (ΑΤΜ) άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, διαφορετικό αυτού στο οποίο διατηρούν λογαριασμό, συνεχίζουν να επιβαρύνονται με υπέρμετρες χρεώσεις.
»Όπως γίνεται αντιληπτό, οι τράπεζες δεν έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες και στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν πολίτες και επιχειρήσεις, ειδικά όταν 1,7 εκατ. εργαζόμενοι θα λάβουν αντί του μισθού τους ένα έκτακτο μηνιαίο βοήθημα 533 ευρώ, 800 χιλιάδες επιχειρήσεις πλήττονται και 700 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες δυσκολίες»

Στο κείμενο οι υπουργοί ερωτώνται ποια ακριβώς μέτρα έχουν λάβει ως τώρα για τον περιορισμό των παραπάνω χρεώσεων και ειδικά για την περίοδο κατά την οποία η χώρα λειτουργεί υπό τις έκτακτες συνθήκες αντιμετώπισης εξάπλωσης του κορωνοϊού και εάν προτίθενται να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για τον περιορισμό ή ακόμα και την εξάλειψη των εν λόγω χρεώσεων κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί