Ν. Ηγουμενίδης: «Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας απαιτεί πράξεις και όχι παλαμάκια»

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας βρίσκει όλο τον κόσμο να αναμετριέται με έναν «άγνωστο» μέχρι σήμερα ιό αλλά και με τις πραγματικές δυνάμεις του συστήματος υγείας κάθε χώρας. Οι Κυβερνήσεις διεθνώς αναμετριούνται με το πλέον κυρίαρχο της πανδημίας, δηλαδή με το πόσο ισχυρό ή όχι είναι το δημόσιο σύστημα υγείας.

Στη χώρα μας αυτό σημαίνει γενναία στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και όχι «δώρα στους ιδιώτες» ή παλαμάκια. Το ΕΣΥ απαιτεί προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Απαιτεί επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας των γιατρών και νοσηλευτών σε όλες τις μονάδες του. Απαιτεί αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και χωρίς αστερίσκους επίταξη των ιδιωτικών. Ενίσχυση των δημόσιων εργαστηρίων και αυξημένη διαθεσιμότητα διαγνωστικών τεστ για τον άμεσο έλεγχο ύποπτων κρουσμάτων. Απαιτεί να προχωρήσει η υπόθεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η γενναία χρηματοδότηση και ενίσχυση της.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας δεν θέλει ούτε ασπιρίνες, ούτε «χαριστικές ρυθμίσεις» σε ιδιώτες, ούτε τις εκ των υστέρων ευχαριστίες στους γιατρούς για όσο κρατά η πανδημία. Θέλει το κράτος να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις -και για σήμερα αλλά και για αύριο- την ισότιμη, καθολική, υψηλού επιπέδου πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί