Η (μη) Δημοκρατία στα χρόνια του κορωνοϊού

Ο Κ. Αρβανίτης για αποκλεισμό Σασόλι από τις συζητήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Δήλωση του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL, Κώστα Αρβανίτη, για τον αντιδημοκρατικό αποκλεισμό του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, από συζητήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Δεν έχουν περάσει ούτε τρία εικοσιτετράωρα από τότε που γράφαμε ότι το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να είναι παρόν σε όλες τις κρίσιμες συζητήσεις, σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών, είτε πρόκειται για άτυπες τηλεσυνεδρίες είτε για επίσημες συνεδριάσεις. 

Που επισημάναμε ότι, από όλα τα όργανα της Ένωσης, το Ευρωκοινοβούλιο είναι το μόνο που απαρτίζεται από εκλεγμένους αντιπροσώπους των λαών της Ευρώπης.

Κι όμως. Χθες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μαζί με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, απέκλεισαν τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι από μια εκ των κρισιμοτέρων τηλεδιασκέψεων για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, εν όψει του σημερινού Eurogroup που συνεδριάζει μ’ αυτό το αντικείμενο! 

Ο άξονας Γερμανίας – Ολλανδίας, εμπλουτισμένος από τη συνδρομή της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της συμμαχίας του Βίσεγκραντ, προετοιμάζει εν κρυπτώ την ατζέντα του, παραμερίζοντας τον ένα και μοναδικό τοποτηρητή της δημοκρατικής επιταγής στην Ε.Ε.

Θα έπρεπε να είναι ένα κακόγουστο fake news. Δυστυχώς, είναι η νέα πραγματικότητα. Αν την επιτρέψουμε.

Θα διαμαρτυρηθούμε άμεσα και σε όλους τους τόνους. 


Θα συμβάλουμε στην αποκάλυψη αυτής της σκανδαλώδους εκτροπής, με κάθε τρόπο.


Η Ευρώπη έχει δικαίωμα να γνωρίζει, ποιοι την αποσυνθέτουν, συστηματικά, μυστικά, και από τα μέσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί