Έσπασε το «φράγμα» των 10.000 νεκρών και η Γαλλία

Επιπλέον 1.417 θάνατοι σε 24 ώρες

Η Γαλλία ξεπέρασε σήμερα το φράγμα των 10.000 νεκρών από την έναρξη της επιδημίας του νέου κορονοϊού, που «συνεχίζει την εξέλιξή της», ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας Ζερόμ Σαλμόν.

Πρόκειται για μία αύξηση 1.417 θανάτων σε σύγκριση με τον απολογισμό της Δευτέρας: 597 σε νοσοκομεία και 820 σε οίκους ευγηρίας.

Σχετικά με τα γηροκομεία, η μεγάλη αύξηση του αριθμού των θανάτων συνδέεται με την «καθυστέρηση στην καταγραφή και το γεγονός ότι προερχόμαστε από Σαββατοκύριακο», σύμφωνα με τον Σαλμόν.

Από τις αρχές Μαρτίου, 7.091 θάνατοι έχουν καταγραφεί στα νοσοκομεία και 3.237 σε οίκους ευγηρίας, ήτοι ένα σύνολο 10.328 θανάτων, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Μοναδικό σχετικά θετικό στοιχείο: η αύξηση του αριθμού των ασθενών σε μηχανική υποστήριξη συνεχίζει να επιβραδύνεται, με +59 (έναντι +94 τη Δευτέρα και +140 την Κυριακή).

Τον δείκτη αυτό, που μετράει τις εισαγωγές και τα εξιτήρια από τις ΜΕΘ, τον παρακολουθούν με προσοχή οι επαγγελματίες υγείας, καθώς καταγράφει την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας.

Όμως, «δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση, καθώς κάθε βράδυ υπάρχουν λίγοι περισσότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία, λίγοι περισσότεροι ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη, έχουμε φθάσει σε ένα επίπεδο στο οποίο δεν είχαμε φθάσει ποτέ στη Γαλλία, διανύουμε την φάση ανόδου, ακόμα κι αν καταγράφεται κάποια επιβράδυνση» προειδοποίησε ο Σαλμόν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί