Δούλεμα από την “αριστεία”: Σόου με “δωρεά” της ΔΕΗ στο ΕΣΥ που πλήρωσαν όμως οι καταναλωτές! (εικόνες)

Κυβέρνηση και ηγεσία της ΔΕΗ διαφήμισαν χθες από τα χρυσοπληρωμένα μέσα τους ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έκανε δωρεά συνολικού ύψους 5 εκ. ευρώ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με την προμήθεια υγειονομικού υλικού που αποτελείται από 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12,022 προστατευτικές στολές τύπου Tyvec.

Τί συμβαίνει; Δεν είναι καταχρεωμένη δηλαδή και υπό κατάρρευση η ΔΕΗ, όπως μας “πιπίλιζε” τα μυαλά ο Χατζηδάκης; Προφανώς αυτό έχει αποδειχτεί εδώ και καιρό και ήταν ένα από τα fake που χρησιμοποίησε – με τη δύναμη των διαπλεκόμενων μέσων – η ΝΔ.

Ποια είναι όμως όλη η αλήθεια; Η δωρεά των 5 εκατομμυρίων δεν είναι της ΔΕΗ (ή της κυβέρνησης) αλλά είναι από ένα ποσό που παρακρατά ετησίως η ΔΕΗ από τους λογαριασμούς! Δηλαδή, είναι επιπλέον χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών ρεύματος!

Στη χθεσινή τελετή παραλαβής του υλικού ήταν παρόντες οι υπουργοί Υγείας και Ενέργειας, όπως πληροφορεί ο ΣΚΑΪ.

Μάλιστα υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, αφού πήρε τα συγχαρητήρια από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την… γενναιοδωρία, με τη σειρά του έδωσε συγχαρητήρια στη ΔΕΗ, αλλά έσκασε και το μυστικό: πρόκειται για ποσό που παρακρατά η Επιχείρηση από τους λογαριασμούς, δηλαδή οι καταναλωτές πλήρωσαν. Άρα αυτοί έκαναν τη δωρεά, αλλά αυτούς οι αυτοδιαφημιζόμενοι υπουργοί δεν τους ευχαρίστησαν ούτε τους έδωσαν συγχαρητήρια.

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη ΔΕΗ για αυτή την πρωτοβουλία της”, δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης. “Μια πρωτοβουλία που στηρίζει την ευρύτερη εθνική μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Και για να το σκεφτούμε όλοι καλά τι κάνει η ΔΕΗ: παίρνει 0.8 ευρώ από τους λογαριασμούς του καθενός μας κάθε χρόνο, μαζεύει 5 εκατ. ευρώ – γιατί είχε 6.5 εκατ. πελάτες – και στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας, από κάθε πελάτη της δηλαδή, στηρίζει αυτή τη μεγάλη μάχη. Μπράβο ξανά!”

Τι δούλεμα!!!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί