Δήλωση του Μ. Συντυχάκη στη συμβολική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 7 Απρίλη στο ΠΑΓΝΗ

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με την Λαϊκή Συσπείρωση, παρευρέθηκε σήμερα Τρίτη 7 Απρίλη, πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία, στη συμβολική συγκέντρωση σωματείων πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα δεν χειροκροτούμε, διεκδικούμε. Μένουμε ζωντανοί, όρθιοι και δυνατοί. Δεν φτάνει η ατομική ευθύνη. Το κράτος πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις απαξίωσαν και αποδόμησαν το δημόσιο σύστημα υγείας και την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια υγεία.

Σήμερα σε συνθήκες πανδημίας το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο εργαζόμενος τις έχει αναλάβει. Ευθύνες του κράτους σημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων, το κέντρο υγείας, με ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, διοικητικό προσωπικό για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Να αυξήσει τη χρηματοδότηση στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας. Να προμηθεύσει άμεσα μέτρα ατομικής προστασίας επαρκή, για να καλύψει τόσο τις ανάγκες του ευρύτερου πληθυσμού και κυρίως τις ανάγκες των υγειονομικών. Οι προτροπές ότι επαρκούν οι μάσκες, ότι επαρκούν γενικώς τα μέσα γενικής προστασίας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αποτελεί παραπληροφόρηση για να καλύψουν τις ευθύνες τους οι κυβερνώντες.

Καλούμε το λαό να στηρίξει τον αγώνα των υγειονομικών, να στηρίξει τον αγώνα των συνδικάτων, των σωματείων και των συλλόγων, να σταθεί αλληλέγγυος απέναντί τους σε αυτόν τον αγώνα για την προστασία του λαού, την προστασία των υγειονομικών. Καλούμε το λαό να μην αρκεστεί στα μέτρα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση και να διεκδικήσει όλα όσα πραγματικά έχει ανάγκη και δικαιούται.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ στέκεται αρωγός δυναμικά στην προσπάθεια των εργαζομένων και ιδιαίτερα των υγειονομικών. Καλούμε το λαό να μην υποκύψει στις κυβερνητικές παραινέσεις απλά «μείνετε στο σπίτι». Ακολουθούμε τα μέτρα της επιστημονικής κοινότητας αλλά διεκδικούμε και μένουμε ζωντανοί και όρθιοι.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί