Υγιής μετά τον κορονοϊό ο Αλέξης Παπαχελάς: «Επεσες, σήκω και περπάτα»

Ο Αλέξης Παπαχελάς σε «πρώτο πρόσωπο» για τη μάχη του με τον Covid-19.

Ανέρρωσε από τον κορονοϊό ο δημοσιογράφος και διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες είχε ανακοινώσει ότι είχε διαγνωστεί θετικός στον covid-19.

Με κείμενό του στην Καθημερινή, ο δημοσιογράφος παρουσιάζει με συγκινητικά λόγια την περιπέτεια της υγείας του και κάνει ειδική μνεία στα στοιχεία που του έδωσαν ιδιαίτερη δύναμη κατά τις δύσκολες αυτές στιγμές.

«Παράξενο πράγμα ο υπαρξιακός φόβος. Από τη μια στιγμή στην άλλη νιώθεις ότι μπορεί να μην αγκαλιάσεις ξανά αυτούς που αγαπάς, να μην έχεις την ευκαιρία να ζητήσεις συγγνώμη για κάποια γέφυρα που έκοψες χωρίς λόγο ή να ξαναδείς το αγαπημένο σου αιγαιοπελαγίτικο εκκλησάκι με την ελληνική σημαία να κυματίζει δίπλα», έγραψε. «Νιώθεις ένα ανεξήγητο άγχος ότι δεν θα ξαναδείς πράγματα που πρακτικά ποτέ δεν είχες καν παρατηρήσει. Είναι πολύ παράξενο πόσο κινηματογραφικές και ρομαντικές μπορούν να μοιάζουν οι “ρετρό” λάμπες της Βασιλίσσης Σοφίας από το πίσω παράθυρο ενός ασθενοφόρου».

Και συνεχίζει: «Από ό,τι καταλάβατε, έως τώρα πέρασα μια δύσκολη περίοδο στην προσωπική μου μάχη με τον ιό. Την ξεπέρασα και ενδεχομένως να έχω την ευτυχία να είμαι από τη θετική πλευρά της στατιστικής, αυτών που ανέρρωσαν από τον κορωνοϊό. Δεν μου αρέσει να γράφω για τον εαυτό μου, ούτε να γίνομαι μελοδραματικός. Ομως, νιώθω την ανάγκη να στείλουμε όλοι μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους συμπολίτες μας που θα περάσουν αντίστοιχες εμπειρίες. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να νιώσουν την αγάπη και τη στήριξή σας. Στη δική μου περίπτωση, έχω μάθει να ξεχωρίζω το αληθινό από τις δημόσιες σχέσεις. Τα μηνύματα παλιών φίλων, συνεργατών, αναγνωστών, ιδεολογικών “αντιπάλων”, φίλων με τους οποίους τσακωθήκαμε ανεξήγητα, έπαιξαν τεράστιο ρόλο στο να σταθώ στα πόδια μου. Ηταν σαν να ψιθύριζαν την παλιά καλή συμβουλή της μάνας μου: “Επεσες, σήκω και περπάτα”. Οντας δημόσιο πρόσωπο σε μια ταραγμένη εποχή, ήξερα ότι θα υπήρχε και το ανάλογο τοξικό κουσκούς. Αποφάσισα ότι έχω έναν ιό πραγματικό να παλέψω και δεν θα ασχοληθώ με τον ιό της τοξικότητας που έχει δηλητηριάσει τα μυαλά και τις καρδιές μας».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Υγιής μετά τον κορονοϊό ο Αλέξης Παπαχελάς: «Επεσες, σήκω και περπάτα»”

  1. Anti-logos

    Έτσι…!!! “χριστιανικά πράματα”(!) “άρον τον κράβατόν σου και περιπάτει…”. Μωρέ, “Δόξα το λαό” να φωνάζεις με όλη τη δύναμη σου την “καθημερινή”, που η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ έσωσε ένα κομμάτι του ΕΣΥ. Νάσαι πάντα καλά, γιατί η δημοκρατία δεν είναι εκδικητική. Η “αριστεία”(!) τιμωρεί……. Όσο για τα “τοξικά μυαλά”, να ……..συμφωνήσουμε, αλλάξτε τα….

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί