Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι συμμετέχει και στηρίζει τη συμβολική διαμαρτυρία που προχωράει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, αύριο Τρίτη, 7 Απριλίου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου συμμετέχει και στηρίζει  τη συμβολική διαμαρτυρία που προχωράει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ την Τρίτη 7/4/2020 στις 12 το μεσημέρι στην πύλη του νοσοκομείου. 

Η κατάσταση που διαμορφώνεται, εξαιτίας της πανδημίας, βρίσκει το λαό μας ανοχύρωτο, με υποστελεχωμένο σύστημα υγείας, με μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με τεράστια κενά σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και ιατροτεχνικό εξοπλισμό.

Η αναγκαία τήρηση των μέτρων για την αποφυγή και τη διασπορά του Κορωναϊού, δεν μπορεί να βάλει «κάτω από το χαλί» και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής που επέβαλαν περικοπές στην υγεία, αποψίλωσαν νοσοκομεία και πρωτοβάθμια υγεία από το αναγκαίο προσωπικό και τις υποδομές για να πιαστούν τα «ματωμένα πλεονάσματα», να ενισχυθεί η εμπορευματοποίηση και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν στον χώρο της υγείας.  

Η ευθύνη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Κορωναϊού δεν μπορεί να τελειώνει μόνο στα καλέσματα της ατομικής ευθύνης και στο «μείνετε σπίτι». Χρειάζονται μέτρα που θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα των εργαζομένων να μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν. Δεν υποχωρούμε στη μάχη για δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας προσφέρει η πρόοδος της επιστήμης ως τώρα. Παλεύουμε για:

  • να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά και εξοπλισμός και να εξασφαλισθεί, με κεντρική κρατικήευθύνη, ο συνεχής εφοδιασμός των δημόσιων μονάδων υγείας, με προτεραιότητα στα μέσα ατομικήςπροστασίας.
  • να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες. Ναμονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας (συστηματικήεπίβλεψη της υγείας και έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση συμπτωματικών ή και ασυμπτωματικών -προσυμπτωματικών εργαζομένων).
  • να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείωνστη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειες τους και οι ίδιοι.
  • να επεκταθεί το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Να ενταχθούν στα ΒαρέαΑνθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • να αποκατασταθούν πλήρως τα επιδόματα εορτών και αδείας. Να καταβληθεί ολόκληρο το επίδομαΠάσχα σε όλους τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας.

Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε 

Ενώνουμε  τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στην υγεία. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί