Στο πλευρό της ΟΕΝΓΕ η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, σχετικά με την αυριανή κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ.

Αναλυτικά, στην ανακοίινωση αναφέρεται:

Για τις 7 Απρίλη, ημέρα δράσης των Υγειονομικών, Εργαζομένων, Συνταξιούχων και όλων των φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος για τα μεγάλα προβλήματα της υγείας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, που εδώ και χρόνια βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα
διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, χαιρετίζουμε και με χαρά δεχόμαστε την πρόκληση της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών) για κοινή δράση μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας.

 
Έχουμε γνώση τα ζήσαμε την προηγούμενη περίοδο, είναι το αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που έχουμε βιώσει και σήμερα στην περίοδο της θανατηφόρας πανδημίας γίνονται ατομική βόμβα για τη ζωή μας. 
Από την μεριά μας όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε μονομερώς αλλά και σε συνεργασία με το σωματείο των εργαζομένων στην υγεία (ΠΑΓΝΗ) , τα ταξικά εργατικά και άλλα συνταξιουχικά σωματεία, δεκάδες κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, υποβάλαμε υπομνήματα και καταγγελίες με δελτία τύπου για τα αιτήματα των συνταξιούχων για την λύση τους , όμως τα αιτήματα μας έμπαιναν πάντα στη λογική του κόστους και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος, ως γιατρικό και προοπτική. Από πολλούς που σήμερα παρουσιάζονται ως ευαίσθητοι χειροκροτητές και ανθρωπιστές, οι αγώνες των συνταξιούχων, του εργατικού κινήματος και των υγειονομικών για δημόσια δωρεάν υγεία-ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λοιδορούνταν.

          
Σήμερα την περίοδο της παγκόσμιας πανδημίας που χτυπάει και τη χώρα μας και η κατάσταση γίνεται φοβερά επικίνδυνη, φαίνονται καθαρά τα αποτελέσματα των πολιτικών της εμπορευματοποίησης της υγείας όλων των κυβερνήσεων. Έκλεισαν εκατοντάδες δομές, νοσοκομεία, μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, ΜΕΘ, ιατρεία, εξεταστήρια των ασφαλιστικών ταμείων, θεραπευτήρια κ,ά. 
Άφησαν τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα την στιγμή που χρειάζονται χιλιάδες προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικού και υπαλληλικού προσωπικού.  Όσα αυτά τα χρόνια προβλέψαμε διεκδικήσαμε, τώρα ξεσπούν με δραματικό και επικίνδυνο τρόπο σε βάρος των συνταξιούχων, εργαζομένων, του λαού.  
Ο δημόσιος τομέας της υγείας αδυνατεί και βρίσκετε μακριά στο να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες και ο ιδιωτικός τομέας υπάρχει για να κερδοσκοπεί.

Αυτή την ώρα που ως ομάδα υψηλού κινδύνου, δεν μπορούμε να είμαστε στον δρόμο και μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας για να προστατευθούμε και να προστατέψουμε τα παιδιά μας, η καρδιά μας και η συνείδηση μας είναι και παραμένει εκεί στο δρόμο του αγώνα, πιστοί στο καθήκον μας. ‘Όπως συνηθίζουμε να λέμε είμαστε παντός καιρού, δυστυχώς δεν είμαστε άτρωτοι στην πανδημία. 

Όμως αυτές τις κρίσιμες στιγμές από τους κλειστούς χώρους που ζούμε ενώνουμε την φωνή μας με την δική σας και δίνουμε τη μάχη μαζί σας με τα κοινά αιτήματα 

Στις 7 του Απρίλη ημέρα δράσης για τα μεγάλα προβλήματα της υγείας δεν μένουμε αδρανείς, αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες, στέλνουμε τις διαμαρτυρίες και τα αιτήματα μας για τα μεγάλα προβλήματα της υγείας όπως αυτά εκφράζονται στις περιοχές μας σε όλους τους κυβερνητικούς, περιφερειακούς, τοπικούς αρμόδιους, στην κυβέρνηση και διεκδικούμε

  • Την άμεση πρόσληψη Ιατρικού, Νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της δημόσιας υγείας.    
  • Να ανοίξουν όλες οι δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ανενεργές δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 24ωρη λειτουργία
  • Να εφοδιαστούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.
  • Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, καθώς και οι ιδιώτες γιατροί να επισκέπτονται τους έχοντες ανάγκη ασθενείς στα σπίτια τους και να γίνονται εκεί οι απαραίτητες εξετάσεις και το κόστος να αναληφθεί από το κράτος δίχως καμία πληρωμή από τους ασθενείς.
  • Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία σε όλους όσους έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις, προαπαιτούμενα με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της υγείας-ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων.
  • Στους συνταξιούχους που δεν έχουν αποδοθεί οι συντάξεις τους και σε εκείνους που για χρόνια λαμβάνουν προσωρινές, από τα αναδρομικά που δικαιούνται να τους δοθεί άμεσα ένα ποσό το οποίο θα παρακρατηθεί με την οριστική καταβολή της σύνταξης τους.
  • Όλοι οι συνταξιούχοι που όλα αυτά τα χρόνια είχαν θανατηφόρες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αφαίρεση του ΕΚΑΣ, σε κοινωνικές παροχές και οι συντάξεις τους είναι κοντά στα προνοιακά βοηθήματα. Είναι σωστό και δίκαιο μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης αλλά και του Πάσχα, να τους καταβληθεί το πληρωμένο από αυτούς δώρο τους.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί