ΠΕΔ Κρήτης: Ζητά υγειονομικό υλικό και για τους εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

   Την αποστολή υγειονομικού υλικού, προκειμένου οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» να μπορούν να εκτελούν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους και να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Στην σχετική επιστολή προς τον υπουργό, αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Όπως αναγνωρίζεται καθοριστική και κρίσιμη είναι η συμβολή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης δοκιμασίας για τη Χώρα και τους πολίτες.

Η σημασία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη στήριξη ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας είναι αδιαμφισβήτητη.                         

Είχαμε ενημερώσει για την ανάγκη ενιαίας προμήθειας και διάθεσής υγειονομικού υλικού στους ΟΤΑ, για προστασία όλων των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες και δομές (και γνωρίζουμε ότι ήδη έχουν γίνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση), λόγω έλλειψης τους στην ελεύθερη αγορά εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάζεται στα συγκεκριμένα είδη.

Ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας

Τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε από Δήμους της Κρήτης ότι υπάρχει έλλειψη υλικών και μέσων ατομικής προστασίας (κυρίως μάσκες) στους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι καθημερινά έρχονται σε επαφή με αρκετούς πολίτες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και χρήζουν φροντίδας.

Κύριε Υπουργέ, θα θέλαμε και πάλι τη συμβολή σας σε συνεργασία με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, προκειμένου να σταλεί άμεσα στους Δήμους απαραίτητο υγειονομικό υλικό ώστε να εφοδιαστούν και οι εργαζόμενοι του Προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί