Καταγγελία πολίτη για ληγμένα τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ στην Κρήτη

Πιο συστηματικούς και εντατικούς ελέγχους στην αγορά ξεκίνησαν από την αρχή της περασμένης εβδομάδας οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, εστιάζοντας στον εντοπισμό, αποτροπή ή πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας αλλά και ελέγχου καταγγελιών πολιτών, που αφορούν ληγμένα ή αλλοιωμένα τρόφιμα, σε καταστήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης είπε στην Ανατολή και στο δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ότι οι έλεγχοι εντάθηκαν στα σουπερμάρκετ και τα παντοπωλεία, φούρνους, ζαχαροπλαστεία – κυρίως για ληγμένα τρόφιμα αλλά και σε περιπτώσεις που υπάρχουν καταγγελίες για αισχροκέρδεια. Ειδικά για αισχροκέρδεια, θα ενταθούν οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων. Ελέγχους όμως η Αντιπεριφέρεια διενεργεί και αυτεπάγγελτα.

Μάλιστα, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, μέχρι στιγμής δεν έχουν βεβαιωθεί υποθέσεις αισχροκέρδειας. Όμως έχουν διαπιστωθεί κρούσματα ληγμένων τροφίμων σε σουπερμάρκετ, στην πόλη του Αγίου Νικολάου, κατόπιν καταγγελίας πολίτη προς τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφορά 2-3 είδη συσκευασμένων μπισκότων, δημητριακών κ.α. που είχαν λήξει από τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2019, αλλά και το Μάρτιο του 2020.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί