Δωρεάν μαζικά τεστ ζητούν οι ερευνητές

Μαζικά και δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό και ενίσχυση της έρευνας για την αντιμετώπισή του ζητάει ο Σύλλογος Ερευνητών/ερευνητριών και εργαζομένων στην έρευνα Ηρακλείου υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που χρειάζεται πρώτα και κύρια είναι ένα ισχυρό σύστημα Δημόσιας Υγείας στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από εθνικότητα και εισόδημα».

Σε αυτό το πλαίσιο οι ερευνητές προτείνουν στην πραγματοποίηση των τεστ να εμπλακούν τα ειδικά εργαστήρια πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, ενώ τα 30 εκατ. ευρώ που δεσμεύτηκαν να μην δοθούν για τεστ στον ιδιωτικό τομέα αλλά στους δημόσιους φορείς Υγείας και Έρευνας.

Επιπροσθέτως, οι ερευνητές ζητούν από την κυβέρνηση «να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία και λειτουργία ενός ενιαίου, πανελλαδικού ερευνητικού προγράμματος, με τη συμμετοχή των ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, χωρίς ανταγωνιστικά κριτήρια επιδιώκοντας: α) τη βαθύτερη κατανόηση του κορονοϊού, β) την ανάπτυξη εμβολίου ή/και των φαρμακευτικών αγωγών που χρειάζονται, γ) τις επιδημιολογικές μελέτες αντιμετώπισης αυτών των κρίσεων, δ) κοινωνιολογικές μελέτες αντιμετώπισης των προβλημάτων που αναδείχθηκαν με την πανδημία, ε) οικονομικές και πολιτικές μελέτες για τις επιλογές που πάρθηκαν για την αντιμετώπισή της πανδημίας».

Ειδικότερα, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ο Σύλλογος Ερευνητών Ηρακλείου ζητεί από την κυβέρνηση να ενισχύσει με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό τα δημόσια νοσοκομεία, να ανοίξει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως άλλωστε ήδη γίνεται σε άλλες χώρες (π.χ Ιρλανδία, Ισπανία).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί