Διαμαρτυρία του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΟΕΝΓΕ

Σε συμβολική διαμαρτυρία αναμένεται να προχωρήσει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, αύριο, Τρίτη 7 Απριλίου και ώρα 12:00, στην πύλη του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο αναφέρεται αναλυτικά:

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του για τα οξυμένα προβλήματα των υγειονομικών προχωρά σε συμβολική διαμαρτυρία την Τρίτη 7 Απρίλη – στο πλαίσιο του καλέσματος της ΟΕΝΓΕ Μέρα Πανελλαδικής Δράσης – στην πύλη του νοσοκομείου στις 12:00, για να ακουστεί η αλήθεια αυτών που δίνουν μάχη καθημερινά όχι μόνο για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά και για την αντιμετώπιση της “επιδημίας” των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό παραϊατρικό προσωπικό), σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σε υποδομές, σε Μέσα Ατομικής Προστασίας των υγειονομικών, προκειμένου να δώσουμε τη μάχη να μη χάσει κανένας ασθενής τη ζωή τους. Απαιτούμε: 

  • να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά και εξοπλισμός και να εξασφαλισθεί, με κεντρική κρατική ευθύνη, ο συνεχής εφοδιασμός των δημόσιων μονάδων υγείας, με προτεραιότητα στα μέσα ατομικής προστασίας.
  • να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας (συστηματική επίβλεψη της υγείας και έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση συμπτωματικών ή και ασυμπτωματικών – προσυμπτωματικών εργαζομένων).
  • να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειες τους και οι ίδιοι. 
  • να επεκταθεί το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • να αποκατασταθούν πλήρως τα επιδόματα εορτών και αδείας. Να καταβληθεί ολόκληρο το επίδομα Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας

Για την αντιμετώπιση της επιδημίας, χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και, μαζί με το προσωπικό τους, να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο καθώς και η ένταξη υποχρεωτικά των αυτοαπασχολούμενων γιατρών στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. 

Ως μαχόμενοι υγειονομικοί θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με την ίδια αυταπάρνηση όπως πάντα. Δεν μπορούμε όμως να θυσιάζουμε εαυτούς στη λογική του “εφικτού” ή του οικονομικά αποδεκτού!!! Καλούμε κάθε αρμόδια αρχή, ώστε στον 21ο αιώνα να μη θρηνήσουμε τα θύματα προηγούμενων αιώνων, να μη θεωρούμε την ασθένεια “κατάρα” και “αόρατο εχθρό”. 

Δεν υποχωρούμε στη μάχη για δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας προσφέρει η πρόοδος της επιστήμης ως τώρα.

Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε – Δυναμώνουμε τη φωνή μας

Καλούμε εργατικά σωματεία και φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί