70.000 θάνατοι παγκοσμίως από τον κορωνοϊό – Σχεδόν 1,3 εκατ. κρούσματα

Σταθερή αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο, αν και το επίκεντρο της πανδημίας φαίνεται να μεταφέρεται πλέον από την Ευρώπη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, 1.275.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό και 69.479 έχουν χάσει τη ζωή τους. Ωστόσο, ένας στους τέσσερις φαίνεται να νοσεί στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερες από 337.000 κρούσματα και περισσότερους από 9.600 θανάτους παγκοσμίους.

Αύξηση των κρουσμάτων παρουσίασε το Σαββατοκύριακο και η Βρετανία, στην οποία καταγράφονται περισσότερα από 48.000 κρούσματα και περισσότεροι 4.943 θάνατοι. Στο νοσκομείο εισήχθη χθες το βράδυ και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού, στον οποίο βρέθηκε θετικός στις 27 Μαρτίου επιμένουν.    Συγκρατημένη αισιοδοξία ωστόσο γεννούν οι αριθμοί στην Ιταλία και την Ισπανία όπου για τρίτη συνεχή ημέρα, καταγράφηκαν λιγότεροι θάνατοι.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, πιθανόν ήδη από αύριο Τρίτη, ετοιμάζεται να κηρύξει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Yomiuri, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης ξεπέρασαν τα 1.000 στην πρωτεύουσα, το Τόκιο.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί