«Φτάνει πια με τη κοροϊδία»: Οργή των Ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί στην Βρετανία

Την οργή των Ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί στην Βρετανία έχει προκαλέσει η διαχείριση του απεγκλωβισμού τους από την ελληνική κυβέρνηση.

Δείτε: Εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο του Λονδίνου 200 Έλληνες – Η καταγγελία Κρητικού για το «μπάχαλο» με τις πτήσεις επαναπατρισμού

Αναζητείται το αποτελεσματικό επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη: 4 ημέρες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Λονδίνου 70 συμπολίτες μας

Μετά την περιπέτεια των εκατοντάδων Ελλήνων επιβατών που είχαν εγκλωβιστεί σε αεροδρόμιο του Λονδίνου, τώρα, το υπουργείο Εξωτερικών, λέει στους συμπατριώτες μας που βρίσκονται στην Βρετανία… να επιστρέψουν όπως μπορούν, ακόμη και μέσω τράνζιτ, την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες ακυρώνουν συνεχώς πτήσεις.

Η πρώτη σχετική «σύσταση» έγινε από την ελληνική πρεσβεία με ανάρτηση στο facebook και η δεύτερη απευθείας από το υπουργείο Εξωτερικών.

Το χειρότερο είναι, ότι ενώ υποτίθεται ότι οι απαγορεύσεις πτήσεων εντάσσονται στα μέτρα κατά της εξάπλωσης της επιδημίας, η σύσταση της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στην Ελλάδα με ενδιάμεσους σταθμούς, ακυρώνει στην πράξη τα μέτρα αυτά.

«Δεν ξερω αν θα φτάσει στα αυτιά του πρωθυπουργού αλλά εγώ προσωπικά προσπαθώ να ακουστεί το αίτημα μου παντού. Μόλις μίλησα με το υπουργείο Εξωτερικών και το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν ατομικές ευθύνες και ότι άλλοι Έλληνες σε άλλες χώρες όπως Ισπανία κινητοποιήθηκαν πιο νωρίς από εμάς εδώ.Φτάνει πια με τη κοροϊδία…» αναφέρει χαρακτηριστικά ένα σχόλιο κάτω από την ανάρτηση της πρεσβείας, ενώ ένας άλλος χρήστης γράφει: «Μπορείτε να μας πείτε και μέσω ποιών χωρών υπάρχει η δυνατότητα για transit πτήσεις? Έχω κλείσει transit μέσω Γερμανίας και ακυρώθηκε. Η Ευρώπη είναι κλειστή. Μόνο μένει να δοκιμάσουμε Ντουμπάι και Αφρική…Με ποια λογική σταματατε τις απευθείας πτήσεις και μας στέλνετε μέσω άλλων χωρών, έτσι για περισσότερη ταλαιπωρία????».

«Δηλαδή εγώ εγγυος γυναίκα στον 7ο να πρέπει να πάρω 2 αεροπλάνα με βαλίτσες να περάσω όλη αυτήν την ταλαιπωρία και να φάω όλες την ώρα μου περιμένοντας στα αεροδρόμια; Είμαστε σοβαροί; Δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα, δεν απαντούν σε e-mail και βγάζουν τέτοια ανακοίνωση;» αναφέρει ένα ακόμη σχόλιο, ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Σε κάθε περίπτωση, η τακτική αυτή δείχνει προφανώς ότι η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους ίδιους τους πολίτες, αντί να το λύσει η ίδια με ειδικές απευθείας πτήσεις.

tvxs.gr


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί