68 νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα – Η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου

Νέες διευκρινίσεις για τις μάσκες

Εξήντα νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος  του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 1.673 ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους 68.

Επίσης, γνωστοποίησε πως 343 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 592 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, είναι 92 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη, εκ των οποίων 20 γυναίκες και 72 άντρες. Παράλληλα, 10 ασθενείς κατάφεραν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το τελευταίο 24ωρο.

Τι είπε για τις μάσκες

Για το ζήτημα της χρήσης μάσκας, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ πλέον συνιστούν την προαιρετική χρήση καλύμματος του στόματος και της μύτης. Συστήνεται ιδιαιτέρως για χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Ωστόσο, ελλοχεύει κίνδυνος: Σωματίδια παγιδεύονται εύκολα στο ύφασμα της μάσκας, και από εκεί είναι εύκολο να μεταφερθούν σε άλλα σημεία του προσώπου.

«Αυτή τη στιγμή σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα», ξεκαθάρισε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι κλιμάκιο του υπ. Υγείας βρέθηκε στην Κέα για να εξετάσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμοι.

Ο λοιμωξιολόγος εφιστά την προσοχή σε όσους κάνουν αλόγιστα χρήση φαρμάκων, χωρίς συμβουλή ή συνταγή γιατρού.

Νίκος Χαρδαλιάς: Η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου

Τα προσωρινά μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου στις 6.00 π.μ., όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί δεν αφορούν συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που πρέπει να ασκούνται, να κολυμπούν κλπ. Πρέπει πάντα να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά για την ανάγκη να ασκούνται.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 10306 για ψυχολογική στήριξη. Δημιουργήθηκαν τα http://citysolidarity.gr & http://animalsolidarity.gr για δωρεές & προσφορές σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο.

“Είμαι αναγκασμένος να κάνω μια επισήμανση, κάποιοι επιμένουν να υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια με τεχνάσματα. Σήμερα παρατηρήθηκε αύξηση κινητικότητας σε τμήματα των εθνικών οδών”, τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί