Η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία με την πανδημία να λάβει αντεργατικά μέτρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνει ότι θα μείνουν και μετά (Βίντεο)

Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται και όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία με την πανδημία του κορονοϊού να λάβει όλα ή σχεδόν όλα τα αντεργατικά μέτρα που ονειρευόταν.

Αν έχετε την ελπίδα πως πολλά εξ αυτών θα λήξουν με την έξοδό μας από το καμπανάκι της πανδημίας, μάλλον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας διαλύει κάθε ελπίδα.

Μάλιστα η απάντηση του κυρίου Πέτσα δόθηκε σε ερώτηση που αφορούσε δημοσίευμα της Καθημερινής, για το κλείσιμο βιομηχανιών και συγκεκριμένα τεσσάρων επιχειρήσεων της κλωστοϋφαντουργίας

Έτσι ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανάμεσα στις δηλώσεις για το αρνάκι του Πάσχα και την επίσκεψή μας στο σούπερ μάρκετ δεν έκρυψε τη χαρά του πως «διορθώθηκαν πολλές ανισορροπίες που είχε η οικονομία στο παρελθόν» που «επιτρέπουν επενδύσεις».

Μεταξύ αυτών βέβαια, οι αναστολές συμβάσεων εργασίας, οι μειώσεις μισθών, οι μετακυλήσεις χρονικά των εργοδοτικών υποχρεώσεων που όπως φαίνεται θα διατηρηθούν και μετά την επάνοδο στην κανονικότητα και την επιστροφή των πολιτών στην οικονομική δραστηριότητα. Όπως είπε μάλιστα αυτές οι διορθώσεις των ανισορροπιών του παρελθόντος στην οικονομία, η τελευταία απέκτησε άλλη δυναμική και θα ακολουθήσει ανάπτυξη και θα έρθουν οι επενδύσεις!

Ίσως μέσα σε αυτά να συμπεριλαμβάνουν τις μειώσεις των συντάξεων και των μισθών του Δημοσίου.

Δείτε ακόμη: Ετοιμάζουν μείωση 20% σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και σε συντάξεις

Πρόκειται για το όνειρο κάθε νεοφιλελεύθερου που για όλα φταίει το κόστος του εργατικού δυναμικού, οι συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα που εμποδίζουν τις επενδύσεις…

Τώρα το πως θα κινηθεί η οικονομία με τη ρευστότητα στην αγορά να συρρικνώνεται, μόνον κάποιοι σαν τον κύριο Πέτσα, τον Άδωνη Γεωργιάδη ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορούν να ονειρεύονται!

Εξάλλου δεν είναι τυχαίες προφανώς οι δηλώσεις ορισμένων στελεχών πως ενδεχομένως λεφτά υπάρχουν έως το Μάιο…

Προφανώς το μαξιλαράκι των €36,6 δισ. το προορίζουν για άλλους!

Εξάλλου γι’ αυτούς ίσως και να είναι αυτό το ζητούμενο!

Οι ακριβείς δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα στον ΣΚΑΪ – 3/4/2020

«Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το δηλώνω συνεχώς γιατί έχει μια τρομερή δυναμική. Έχει πολύ φτηνά περιουσιακά στοιχεία. Έχει διορθώσει πολλές ανισορροπίες που είχε στο παρελθόν. Άρα έχει αυτή τη στιγμή ένα υπόβαθρο, τα βασικά, τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που επιτρέπουν σημαντικές επενδύσεις και σοβαρή πορεία ανάκαμψης. Τι πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό το διάστημα; Εφόσον έχουμε μπροστά μας μια υγειονομική κρίση, δηλαδή ένα παροδικό φαινόμενο, θα πρέπει να φροντίσουμε και οι επιπτώσεις στην οικονομία να είναι παροδικές. Γι αυτό στηρίζουμε την οικονομία τώρα, ώστε όταν ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση η οικονομία να κινηθεί γρήγορα προς τα πάνω. Και είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί. Για να γίνει θέλουμε εκτός από τα εργαλεία που έχουμε μέχρι τώρα κατοχυρώσει και μια μεγαλύτερη κοινοτική αλληλεγγύη ώστε στα κοινά προβλήματα να έχουμε κοινές λύσεις. (…)

Τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επενδύσεων, η οικονομία μπορεί να πάρει γρήγορα μπροστά και θα πάρει. (…)»

Δείτε το βίντεο. Η τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα μετά το 7ο λεπτό:

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί