Καταγγελία στρατιώτη: Κράτος και ΓΕΣ συνεχίζουν να αδιαφορούν – 400 στρατιώτες κλεισμένοι μαζί με επιβεβαιωμένα κρούσματα

“Τα στελέχη και οι υψηλόβαθμοι μας αντιμετωπίζουν σαν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας”

Με ανώνυμη επιστολή του, στρατιώτης που υπηρετεί σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα της χώρας και συγκεκριμένα το στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι Ξάνθης, καταγγέλλει την τραγική οπως χαρακτηρίζει κατάσταση.

Όπως αναφέρει στο στρατόπεδο υπάρχουν ήδη δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναιού και στρατιώτες με ξεκάθαρα συμπτώματα. Την ίδια ώρα 400 στρατιώτες είναι κλεισμένοι μέσα στο στρατόπεδο μαζί με τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί.

Δείτε τι αναφέρεται αναλυτικά στην επιστολή που δημοσιεύει το kavala247.gr:

«Στο στρατόπεδο Πετροχωρίου στην Ξάνθη η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Είμαστε πάνω από 400 έφεδροι στρατιώτες κλεισμένοι μέσα στο στρατόπεδο για αρκετές εβδομάδες, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα και στρατιώτες με ξεκάθαρα συμπτώματα COVID 19. Τα στελέχη και οι υψηλόβαθμοι μας αντιμετωπίζουν σαν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. Κράτος και ΓΕΣ δεν έχουν κάνει τίποτα και συνεχίζουν να αδιαφορούν.

Είναι αναγκαίο να μας δοθούν άδειες όχι μόνο γιατί βρισκόμαστε σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, αλλά και για να αποσυμφορηθεί το στρατόπεδο. Για να μπούμε στο εστιατόριο περιμένουμε σε μια τεράστια ουρά σε δυάδες ο ένας πίσω από τον άλλον ενώ τη ίδια στιγμή τα στελέχη κάθονται δέκα άτομα μαζί σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ότι μέτρα πήραν μέχρι στιγμής είναι για τα μάτια του κόσμου και δεν έχουν καταφέρει να αποφύγουν τον συνωστισμό. 

Πρέπει άμεσα να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των φαντάρων στο στρατόπεδο. Την ώρα που στους απλούς στρατιώτες έχει κοπεί κάθε έξοδος και παραμένουμε εγκλωβισμένοι πραγματικά ο ένας πάνω στον άλλο μέσα στο στρατόπεδο, τα στελέχη μπαινοβγαίνουν καθημερινά με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μεταφοράς του ιού. 

Υγειονομικό υλικό (μάσκες αντισηπτικά κλπ) δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Μάσκες δίνονται μόνο στα στελέχη και σε όσους είναι στα μαγειρεία. Έχει κλείσει το ΚΨΜ και δεν μπορούμε να προμηθευτούμε ούτε χαρτομάντιλα. Οι στρατιώτες που είναι σε καραντίνα διαμαρτύρονται ότι δεν τους πηγαίνουν φαγητό. Κάποιοι άλλοι έχουν μεταφερθεί σε χώρους που δεν υπάρχει θέρμανση και τουαλέτες. 

Σήμερα ήρθαν από το ΓΕΣ και μας κρύψανε στα γκαράζ ώστε να μην δούνε την κατάσταση και τους πούμε τι παίζει στο στρατόπεδο. Την ίδια στιγμή οι ασκήσεις συνεχίζουν κανονικά με αντίξοες καιρικές συνθήκες ακόμη και για στρατιώτες που έχουν σοβαρά συμπτώματα ίωσης. Προσπαθούν να κρύψουν ότι υπάρχουν κρούσματα και ταυτόχρονα μας έχουν μαζί με όσους βρίσκονται σε καραντίνα. Κρύβοντας την πραγματική κατάσταση βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία όλων των στρατιωτών αλλά και των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής. Από τη μία παίρνουν αυστηρά και ακραία μέτρα απομόνωσης και την ίδια στιγμή αφήνουν στην τύχη τους τα στρατόπεδα της περιοχής που είναι γεμάτα στρατιώτες. Αναρωτιόμαστε τι είδους προστασία είναι αυτή;

Μας έχουν στοιβαγμένους σε ένα στρατόπεδο σε μια περιοχή της οποίας το νοσοκομείο είναι πλήρως υποβαθμισμένο, το κέντρο αναφοράς βρίσκεται μια ώρα μακριά και εξυπηρετεί πέντε νομούς. Την ώρα που ολόκληρη η περιοχή βρίσκεται σε μια σκληρή δοκιμασία, οι ελλείψεις σε ΜΕΘ συνεχίζονται, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τρομερά λειψό. Ανησυχούμε και αναρωτιόμαστε τι θα γίνει σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων; Πως και κάτω από ποιες συνθήκες θα νοσηλευτούμε; Ποιοι από εμάς θα τα καταφέρουμε; 

Ζητάμε να αποσυμφορηθεί άμεσα το στρατόπεδο. Να μοιραστεί  υγειονομικό υλικό σε όλους τους στρατιώτες. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για όλους τους φαντάρους. Να γίνουν μαζικά τεστ σε όλους και να απομονωθούν τα κρούσματα. Απαιτούμε να μη μας φέρονται σαν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. Μέσα από τα στρατόπεδα και εμείς με τη σειρά μας εκπέμπουμε SOS για να γίνει κάτι πριν είναι πολύ αργά». 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί