Βροχερός ο καιρός

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές, στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, με σταδιακή εξασθένηση. Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά θα είναι μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα γρήγορα στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν και βαθμιαία θα περιοριστούν στη Θράκη. Το βράδυ στη Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ και στο Θρακικό τις πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, όπου τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες ισχυρές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Από το βράδυ αυξημένες νεφώσεις στην Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Στα βόρεια, βορειοδυτικοί 6 με 8 και το πρωί στις Σποράδες έως 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα, από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια, αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς, με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα, νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Aνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονα, το απόγευμα όμως θα σταματήσουν.
Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Νεφώσεις αυξημένες, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και από το απόγευμα και στα βόρεια, με σποραδικές βροχές. Από το βράδυ, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, οι βροχές θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί