Τσιόδρας – Χαρδαλιάς: 53 οι νεκροί, 27 νέα κρούσματα

Παγώνουν όλες οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο – Ελλιμενισμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ακόμη 27 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και 24 στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 1.514. Ακόμα να ανακοίνωσε πως κατέληξαν ακόμη τρεις ασθενείς από επιπλοκές της νόσου, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 53.

Δείτε επίσης: Στους 53 οι νεκροί στην Ελλάδα: Κατέληξε ηλικιωμένη

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως 91 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ εννέα έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Σε καραντίνα η δομή στη Ριτσώνα

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στον κορονοϊό οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Με επιμονή και πειθαρχία θα σπάσουμε την αλυσίδα της πανδημίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η προσφυγική δομή στη Ριτσώνα έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες. Το πρώτο κρούσμα, η έγκυος δηλαδή, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα κρούσματα προς το παρόν είναι ασυμπτωματικά.

Ελλιμενισμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε ειδική προβλήτα.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, από τους 380 επιβαίνοντες, οι 119 είναι θετικοί στον ιοί, δύο δείγματα ήταν ακατάλληλα και τα υπόλοιπα βγήκαν αρνητικά.

Διευκρίνισε ότι όσοι είναι αρνητικοί στον ιό, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και στη συνέχεια θα επαναπατριστούν.

Οι θετικοί στον κορωνοϊό θα παραμείνουν σε απομόνωση εντός του πλοίου για περίοδο 14 ημερών.

Οι ασθενείς θα είναι υπό στενή παρακολούθηση από ιατρικό προσωπικό και στην αποβάθρα θα στηθεί μία σκηνή στην οποία θα προετοιμάζονται, θα φορούν τις ειδικές στολές δηλαδή, τα μέλη του ιατρικού προσωπικού.

Αναστολή οικοδομικών εργασιών

Παράλληλα, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στη Μύκονο έπειτα από καταγραφή κρούσματος κοροναϊού στο νησί.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Μυκόνου να παραμείνουν σπίτι τους.

Εάν καταγραφούν νέα κρούσματα, τότε θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα, ανέφερε.

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μύκονο

Υπενθυμίζεται ότι μια 69χρονη γυναίκα από την Άνω Μερα είναι το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, πρόκειται για μία γυναίκα η οποία προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού με ύποπτα συμπτώματα.

Η 69χρονη ασθενής που προσήλθε στο Κ.Υ εμφάνιζε λοίμωξη κατώτερου αναπνευστικού και όντως διαγνώστηκε με COVID-19.

Κατόπιν διακομίσθηκε αεροπορικώς σε Νοσοκομείο αναφοράς της Αττικής για νοσηλεία.

Στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, από την πρώτη στιγμή η γυναίκα νοσηλεύτηκε σε απομόνωση στο ειδικά διαμορφωμένο isobox.

Επισημαίνεται ότι βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΔΥ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί