Συναγερμός σε λιμάνι της Κρήτης: Δύο Ιταλικά αλιευτικά για ανεφοδιασμό (Φωτο)

Κινητικότητα και εύλογη ανησυχία επικρατεί από το πρωί στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης του Δήμου Αγίου Βασιλείου, καθώς ένα αλιευτικό πλοίο από την Ιταλία βρίσκεται αυτή την ώρα για ανεφοδιασμό και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία από τα βυτιοφόρα, το πλοίο BOCCIA SECONDO θα αποχωρήσει από το λιμάνι και θα εισέλθει το δεύτερο αλιευτικό επίσης για ανεφοδιασμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αγίας Γαλήνης Μανώλη Φουντιδάκη και τον Λιμενάρχη του Λιμενικού Σώματος Αγίας Γαλήνης που βρίσκονται σε επιφυλακή στο λιμάνι, τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον Κορωνοιό αφού δεν θα υπάρξει η παραμικρή επαφή με το πλήρωμα παρόλο που δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς τα αλιευτικά βρίσκονται πάνω από ένα μήνα στην θάλασσα και τα πλοία δεν έχουν ασθενείς. Οι τοπικές Αρχές τονίζουν ότι θα γίνει ο ανεφοδιασμός των αλιευτικών και στην συνέχεια θα αποχωρήσουν αμέσως από το λιμάνι ενώ δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κατέβει κανείς.

Παράλληλα υπάρχουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, οι οποίοι αναφέρουν πως όταν υπάρχει ανάγκη, για ανθρωπιστικούς λόγους, να επιβιβαστεί κάποιος ασθενής, όμως δεν θα επιτρέψουν τίποτα περισσότερο από αυτό.

“Στην περιοχή μας δεν υπάρχουν ούτε νοσοκομεία, ούτε λιμάνια εισόδου κρουαζιερόπλοιων, να τους πηγαίνουν στην Βόρεια Κρήτη όπως όταν τους φέρνουν για τουρισμό”…αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

apopsilive.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί