Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τον Μανώλη Γλέζο

«Τα λόγια είναι φτώχεια όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν αγωνιστή της ελευθερίας, όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις το σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις τον τελευταίο αυθεντικό ήρωα των Ελλήνων».

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τον Μανώλη Γλέζο:

Για τον Αγωνιστή ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ «Αιώνιο Σύμβολο Ελευθερίας»

Τα λόγια είναι φτώχεια όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν αγωνιστή της ελευθερίας, όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις το σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις τον τελευταίο αυθεντικό ήρωα των Ελλήνων.

Μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες της Ελληνικής Αντίστασης εναντίον των Γερμανών στα χρόνια της Κατοχής, τον πρωταγωνιστή στο αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις-επανορθώσεις και το φωτεινό σύμβολο του αγώνα κατά του φασισμού, όπως έγραψε άλλωστε η ιστορία, όταν το βράδυ της 30ης προς 31η Μαΐου του 1941, ανέβηκε μαζί με τον συναγωνιστή Λάκη Σάντα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και αποκαθήλωσαν την σημαία με την σβάστικα. 

Και όλοι εμείς φαντάζουμε πολύ μικροί και λίγοι μπροστά στην αντιστασιακή του δράση, μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής του, μπροστά στην γενναιότητα και την μαχητικότητά του.

Ευγνώμονες γιατί περπάτησε ανάμεσα μας, γιατί μας δίδαξε όσο κανένας άλλος ότι, τίποτα σ΄ αυτό τον κόσμο δεν είναι ακατόρθωτο.

Βαριά η παρακαταθήκη που μας αφήνει και δύσκολη να την σηκώσουμε στους ώμους μας.

Έννοιες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια, η ελευθερία και η θυσία για τον Άνθρωπο είναι συνυφασμένες με τον ασυμβίβαστο αγωνιστή και τον υπέροχο άνθρωπο ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ.

Έχε γεια δάσκαλε!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί