Μητσοτάκης στο CNN: «Η ελληνική κοινωνία επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη δημοσιογράφο του CNN Κριστιάν Αμανπούρ, αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε νωρίς η κυβέρνηση για να περιορίσει τη διάδοση του ιού και ευχαρίστησε το σύνολο των Ελλήνων πολιτών για την συνεργασία στην εφαρμογή αυτών των περιορισμών. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, το παν είναι η προστασία των ανθρώπινων ζωών.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η ελληνική κοινωνία επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη, ενώ κινητοποιήθηκε άμεσα και ο ιδιωτικός τομέας αλλά και ιδρύματα που στηρίζουν με δωρεές τον τομέα της υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η Κριστιάν Αμανπούρ ρώτησε τον Πρωθυπουργό για το πως λειτουργεί αυτή την περίοδο της κρίσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά ότι γίνονται συνεχώς τηλεδιασκέψεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης και ότι αυτή η κρίση αποτέλεσε και μία ευκαιρία για να αγκαλιάσει το ελληνικό κράτος την ψηφιακή τεχνολογία. Παράλληλα, όπως ανέφερε, υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τους ειδικούς, ενώ εκτίμησε ότι αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος και την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου τι θα έλεγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε άλλους ηγέτες σε κάποια συνεδρίαση των G20 – η Κριστιάν Αμανπούρ ανάφερε ως παράδειγμα τον Βραζιλιάνο Πρόεδρο Ζαιχ Μπολσονάρου που ακόμα και τώρα εμφανίζεται να κάνει χειραψίες- ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού πρώτα ευχήθηκε να συμμετάσχει γρήγορα η Ελλάδα στους G20, θα του έλεγε ότι κάνει λάθος στην τακτική καθώς ο τρόπος για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού, είναι η κοινωνική απόσταση.

Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για την κατάσταση στις προσφυγικές δομές που βρίσκονται στα νησιά, όπως στη Μόρια της Λέσβου. «Λάβαμε μέτρα στην αρχή της κρίσης και θέλω να πιστεύω ότι θα αποδώσουν», ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος στάθηκε στην αποτελεσματικότητα της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων καθώς όπως είπε μέχρι τώρα υπήρξε μόνο ένα κρούσμα σε προσφυγική δομή. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Μεταναστευτικό και την στάση της Τουρκίας, τονίζοντας ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μία προσπάθεια εκβιασμού της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ, με την συγκέντρωση μεταναστών στα σύνορα με την Ελλάδα.

HuffPost Greece

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί