Covid-19: Ξεπέρασαν τις 40.000 οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο, πάνω από 800.000 τα κρούσματα

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλον τον κόσμο -σχεδόν τα τρία τέταρτα εξ αυτών στην Ευρώπη- από την επιδημία του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Μέχρι τις 19.20 σήμερα (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί 40.057 θάνατοι, από τους οποίους οι 29.035 στην Ευρώπη. Με 12.428 νεκρούς, η Ιταλία είναι η χώρα με τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως. Ακολουθούν η Ισπανία (8.189) και η Κίνα, στην οποία πρωτοεμφανίστηκε ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο του 2019.

Επισήμως, τα κρούσματα ανέρχονται σε 803.645, πάνω από τα μισά εκ των οποίων στην Ευρώπη (440.928). Στις ΗΠΑ και τον Καναδά τα κρούσματα είναι 172.071 (3.243 θάνατοι και στις δύο χώρες μαζί) και στην Ασία 108.421 (3.882 θάνατοι).

Εξελίξεις, εκτιμήσεις και αξιοπερίεργα γεγονότα σε όλον τον κόσμο

Νέοι απολογισμοί, νέα μέτρα, σημαντικά και αξιοπερίεργα γεγονότα: μια ματιά στις τελευταίες εξελίξεις σε όλον τον κόσμο.

Μέχρι τις 21.30 απόψε (ώρα Ελλάδας) είχαν αναφερθεί περισσότερα από 823.720 κρούσματα σε 185 χώρες και εδάφη σε όλον τον κόσμο. Οι θάνατοι είναι τουλάχιστον 40.949, τα τρία τέταρτα εκ των οποίων στην Ευρώπη.

Η Ιταλία μετρά 12.428 θανάτους, η Ισπανία 8.189, η ηπειρωτική Κίνα 3.305, οι ΗΠΑ 4.315 και η Γαλλία 3.523.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σε αριθμό θανάτων την Κίνα.

Μια 12χρονη, το νεώτερο θύμα στην Ευρώπη

Ένα κορίτσι 12 ετών πέθανε στο Βέλγιο από την ασθένεια Covid-19. Είναι πολύ σπάνιοι οι θάνατοι μικρών παιδιών και εφήβων σε όλον τον κόσμο.

Τουλάχιστον ένας χρόνος απαιτείται μέχρι να παραχθεί εμβόλιο

Για να διαθετεί στο ευρύ κοινό ένα εμβόλιο που θα καταπολεμά τον νέο κορονοϊό μπορεί να χρειαστεί ακόμη και ένας χρόνος, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων.

Ελλείψεις σε φάρμακα και εξοπλισμό

Εννέα μεγάλα ευρωπαϊκά νοσοκομεία έκαναν έκκληση για βοήθεια σήμερα, καθώς εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουν ελλείψεις σε φάρμακα για τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19. Ζήτησαν από τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν «για να διασφαλίσουν τον τακτικό εφοδιασμό» των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με ιατροφαρμακευτικά προϊόντα.

Η καραντίνα σώζει ζωές

Τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων έσωσαν τη ζωή σε τουλάχιστον 59.000 ανθρώπους σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με μια μελέτη ερευνητών του Imperial College του Λονδίνου. Στην Κίνα, με την απόφαση να τεθεί σε καραντίνα για δύο μήνες η πόλη Ουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία, πιθανότατα αποφεύχθηκαν άλλα 700.000 κρούσματα, εκτιμά άλλη έρευνα Αμερικανών, Κινέζων και Βρετανών ειδικών, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science.

Σε όλον τον κόσμο, περισσότεροι από 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Φόβοι για νέο κύμα στη Σαγκάη

Πολλοί τουριστικοί χώροι στη Σαγκάη, που είχαν ανοίξει και πάλι στα μέσα Μαρτίου, έκλεισαν ξανά καθώς εκφράζονται φόβοι για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας στην Κίνα, λόγω των αλλοδαπών που έρχονται στη χώρα.

Εναλλάξ θα κυκλοφορούν άνδρες και γυναίκες

Στον Παναμά, τα μέτρα καραντίνας ενισχύονται από αύριο Τετάρτη και για τις επόμενες 15 ημέρες: οι άνδρες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι για να ψωνίζουν κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, ενώ οι γυναίκες την Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή. Τις Κυριακές, απαγορεύεται σε όλους να κυκλοφορούν έξω.

Εκπτώσεις για τους φτωχούς

Πολλές αλυσίδες σουπερμάρκετ στην Ιταλία αποφάσισαν να κάνουν έκπτωση 10% στους ανθρώπους που πληρώνουν τα ψώνια τους με κουπόνια διατροφής, τα οποία μοιράζονται στους απόρους.

Στη Βρετανία, οι πωλήσεις στα σουπερμάρκετ εκτοξεύτηκαν τον Μάρτιο, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ, λόγω της φρενίτιδας των καταναλωτών να κάνουν αποθέματα.

Οριακή ανάπτυξη

Η ανάπτυξη στην Κίνα ενδέχεται φέτος να πέσει στο +0,1%, από +6,1% που ήταν το 2019, σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ακυρώσεις και αναβολές

Στην Αιθιοπία, οι βουλευτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τις 29 Αυγούστου, αναβάλλονται επ’ αόριστον.

Το περίφημο φεστιβάλ Όπερας του Μπαϊρόιτ, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου, ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Οι εξετάσεις για το μπακαλορεά αναβάλλονται για τις αρχές Ιουλίου, αντί για τον Ιούνιο.

«Δελτίο» στο κρασί

Στην Αυστραλία, η ένωση καταστημάτων που πωλούν αλκοολούχα ποτά αποφάσισε ότι στο εξής οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν το μέγιστο μέχρι 12 φιάλες κρασί και δύο κάσες με 24 μπίρες ο καθένας, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα παρουσιαστούν ελλείψεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί