Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ – 37.000 οι αιτήσεις των εργαζομένων

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων από τους εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, που άνοιξε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αυτήν τη στιγμή (2:45 το μεσημέρι της Τετάρτης 1/4/20), οι αιτήσεις ανέρχονται σε 37.000.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπεύθυνη δήλωση, που καλούνται να υποβάλουν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων, των οποίων είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), λόγω του κορονοϊού, συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», τα οποία αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ).

Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης.

Η ανωτέρω ηλεκτρονική πλατφόρμα τηρείται για το σκοπό αυτό στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, η η προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης εργοδοτών στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», που η επιχειρηματική δραστηριότητά τους ανεστάλη, με εντολή δημόσιας Αρχής, παρατείνεται, έως και τις 10 Απριλίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία κανονικά έληγε στις 31 Μαρτίου 2020 και έως τότε είχαν κάνει αιτήματα 295.246 επιχειρήσεις, που αφορούν σε 410.705 εργαζόμενους.

Στην ειδική πλατφόρμα στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», οι εργοδότες συμπληρώνουν τα ειδικά ηλεκτρονικά έντυπα και αιτούνται: α) μείωση κατά 40% του επαγγελματικού μισθώματος και β) αναστολή της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων τους, προκειμένου οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Στην ίδια πλατφόρμα θα συνεχίσουν να υποβάλουν το ηλεκτρονικό έντυπο και οι εργοδότες επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και θα ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που οι ΚΑΔ τους ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.

Από τις 30/3/2020, υπάρχει στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» νέα φόρμα υποβολής, η οποία είναι εμπλουτισμένη με τους ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα για το 2018, ώστε και αυτές οι επιχειρήσεις, ανάλογα με το αν ανήκουν στην κατηγορία που έκλεισαν με κρατική εντολή ή ως πληττόμενες, καθώς και οι εργαζόμενοί τους, να απολαύσουν των αντίστοιχων για κάθε κατηγορία ευεργετημάτων των μέτρων στήριξης.

Επίσης, το έντυπο εργοδοτών στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» έχει εμπλουτιστεί με τις ειδικές κατηγορίες ΚΑΔ που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες “shop-in a-shop” και “επιχειρήσεων έκδοσης πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες Μητρώο Online Media”.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί