10 του Μάρτη: Η αρχή του τέλους των ψευδαισθήσεων

Του Δημοσθένη Καραγιάννη

Στις 10 του Μάρτη και μετά από την εμφάνιση κάποιων κρουσμάτων, με υπουργικές αποφάσεις έκλεισαν όλα τα σχολεία λόγω του αόρατου εχθρού που επέβαλε στη συνέχεια την καραντίνα σε όλη τη χώρα. Ένα πειθαναγκαστικό μέτρο πάνδημης φυλάκισης που τελικά έγινε και σημαντική πρόσοδος (με τα πρόστιμα) για το παμφάγο (το κράτος εννοώ)! Μια απειλή (τότε) που, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσε ν’ αντιμετωπίσει ἡ Πολιτεία (τουλάχιστον αυτό να της το αναγνωρίσουμε και να δεχτούμε ότι πολύ καλά γνώριζε τι έκανε, όταν διέλυε τα απομεινάρια του Υγειονομικού και προνοιακού συστήματος) λόγω ανυπαρξίας σχεδίου και προγράμματος.

Είναι γνωστή εξάλλου ἡ κυβερνητική πρακτική, ακόμα και στους εθελοτυφλούντες (τα φανατικά κομματόσκυλα εννοώ), αφού προηγήθηκαν: η κατάργηση και το κλείσιμο νοσοκομείων, ἡ μείωση των προϋπολογισμών τους, οι απολύσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ἡ αδιαφορία γα εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους (πανηγυρίζοντες για τις δωρεές ιδιωτών, ο θεός τους ξέρει με ποια ανταλλάγματα!), ἡ  αδυναμία και κατάργηση προμήθειας νοσοκομειακού υλικού, κ.λπ.).

Τα Νοσοκομεία, οι Σοβαροί Γιατροί, το εναπομείναν Νοσηλευτικό Προσωπικό και γενικά όσοι στέκουν ακόμα όρθιοι κι αντέχουν, από την αρχή του κυκλώνα εναγωνίως ζητούν βοήθεια (= χρηματοδότηση, προμήθειες σε εξοπλισμό, υλικά, κ.λπ) για να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες των ασθενούντων πολιτών.

Αντ’ αυτού στείρες ευχαριστίες και παινέματα, βραβεία (ανοιχτής παλάμης), χειροκροτήματα απ’ τα μπαλκόνια, δηλώσεις υποχρέωσης από τα κανάλια, αναγνωρίσεις ανούσιες, πολιτικάντικο γλείψιμο, και «άκρα του τάφου σιωπή» για όσα αναγκαία, επείγοντα και σοβαρά προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό Σύστημα και το Νοσηλευτικό Προσωπικό της χώρας. Την ίδια στιγμή τα κέρδη των «δυστυχισμένων» τραπεζιτών, κ.λπ. εκτοξεύονται

Και ἡ πολιτεία; Οἱ πολυλογάδες πολιτικοί του παρελθόντος που έβγαιναν και ρύπαιναν την καθημερινότητά μας; Οἱ περιαυτολογούντες για τα ερείπεια του Νοσηλευτικού Συστήματος;  Αυτοί που κραύγαζαν για τις απολύσεις νοσοκομειακών, το κλείσιμο νοσοκομείων, το κόψιμο των κονδυλίων, τον περιορισμό των χρηματοδοτήσεων, τις περικοπές του προϋπολογισμού για την Υγεία και Παιδεία , κ.λπ. και διεκδικούσαν την πατρότητά του έργου τους, παρακαλώντας να μην το «χρεώνουμε» στους τροϊκαδόρους;  Όλοι τους μούγκα και σκασμό για τα σοβαρά!

Κάποιοι απ’ αυτούς βγαίνουν θρασύτατοι και μοιράζουν σαν ελεημοσύνη σε διακονιάρηδες «επιδόματα» απ’ όσα τους έχουν ληστέψει στο παρελθόν και τους ληστεύουν με κάθε …«προστατευτικό και ανακουφιστικό μέτρο», αξιώνοντας να ζήσουν μ’ αυτά. Οἱ άθλιοι!

Ο Πρωθυπουργός γελοιοδέστατα βγήκε και παρακάλεσε τους βουλευτές του να παραχωρήσουν το 50% των μισθών Απρίλη – Μάη υπέρ των δομών Υγείας. Τον ακολούθησαν κι άλλοι, υποτίθεται πιο σοβαροί!!! Μέσω ΜΚΥΟ θα δοθούν; Μεγάλη αυτοθυσία! Πως αλήθεια θα ζήσουν με μόνο 4.000 ευρό που θα μείνουν να εισπράττουν (φανερά) το μήνα; Πως θα αντιμετωπίσουν τον αόρατο εχθρό; Μέχρι τώρα αόρατος εχθρός ήταν οἱ ίδιοι και ήξεραν πώς να τα βολέψουν!   Τώρα που που ο ίδιος ο ιος τους κλέβει το ρόλο πως θ’ αντεπεξέλθουν; Οι καημενούληδες!!!

Οι «λασποβάτραχοι» στη δουλειά τους!!!

Έτσι μου ’ρχεται να παραχωρήσω κι εγώ τη μισή μου σύνταξη από τα 550 ευρό περίπου που μου δίνουν, έστω κι αφού μου κλέψανε κι εγώ δεν ξέρω πόσα, κατακρεούργησαν τα πληρωμένα μου για το εφάπαξ, καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά μου ταμεία, κατακούρεψαν τους μισθούς μου και μ’ ανάγκασαν να ανακεφαλαιώσω τις τράπεζές τους για τρεις – τέσσερις φορές και να ξαναπληρώνω για το δάνειο που έχω πάρει (καθυβριζόμενος από τα κοράκια τους – τις εισπρακτικές εταιρείες εννοώ) για τρεις και τέσσερις φορές πάνω απ’ αυτά που δανείστηκα! Συγκινήθηκε κανείς;

Ξέρω πως για το μισθό που θα (αν) παρακρατηθεί από τους κυβερνητικούς βουλευτές (δε θα ’ναι δα κι η πρώτη φορά!), θα βρεθούν πόροι αργότερα να τους επιστραφούν (παλιά μας τέχνη κόσκινο!!!)  διπλά και τρίδιπλα (και μακάρι μόνο τόσα). Ήδη κάποιοι απ’ τους κυβερνητικούς λασποβάτραχους κροάζουν, προαναγγέλλοντας νέες περικοπές μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων. Κι αν κάνουν απ’ αυτούς πάλι την αρχή, θ’ ακολουθήσουν οἱ συντάξεις, οἱ μισθοί των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και κάθε μισθοδοτούμενου από το βαθμό προϊστάμενου και κάτω (μη θίξουμε κι όσους διορίσαμε;).

Το κράτος για να καλύψει την περιφρόνησή του προς τους πολίτες (και να την παρουσιάσει μάλιστα ως ενδιαφέρον προστασίας τους, αποποιούμενο τις ευθύνες του) αναθέτει όλο και περισσότερο την αντιμετώπιση της Υγειονομικής κρίσης στην «ατομική ευθύνη» και στα δικτατορικά «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ». Και εύλογα θ’ απαντήσει κανείς. «Μα Δεξιά είναι. Κρυφοφασισμός!  Τι περιμενεις;». Κι αν κανείς ρωτήσει: «Μα εδώ που φτάσαμε τι άλλο να κάνουμε;» Πράγματι τώρα δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Αλλά δε μπορούμε να αθωώνουμε, να δικαιώνουμε το βιαστή και να βρίζουμε το θύμα του!!! 

 Κωφεύει μπροστά στις εναγώνιες φωνές των νοσηλευτών (γιατρών και προσωπικού), «διασκεδάζει» τις αγωνίες των πολιτών με «ψιττακισμούς» και αισχίστου είδους λαϊκισμούς, απαγορεύσεις και …εισπράττει με την «προστιμοπειθώ», προετοιμάζοντας και το άλλοθι για την παραγραφή των ευθυνών της!

Έτσι για τη διάδοση και εξάπλωση του ιού, θα φέρνουν ακέραια και αποκλειστικά την ευθύνη οἱ πολίτες που αντιδρούν αδόκιμα στην «τρομοδιασπορά», που προσπαθούν να ξεφύγουν από την «εθελοδουλεία» που τους επιβάλλει ἡ δικτατορίστικη διακυβέρνηση, που προσπαθούν να ανασάνουν από το άγχος και τα βάρη που τους φορτώνει ἡ πολιτεία και οἱ υπηρέτες των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών πολιτικάντηδες και οἱ πανηγυρίζοντες με την «καναπεδασφάλεια» ως επαρκές ή και απόλυτο «κορωνοϊοφονικό» όπλο!

Όσο για τα ΜΜΕ οφείλω να πω πως δε με πείθουν ούτε οἱ γλειψιματίες του Αλαφούζου, ούτε τα τσιράκια του Μαρινάκη, ούτε οἱ σφουγγοκωλάριοι του Σαββίδη, ούτε οἱ υπηρέτες των Βαρδινογιανναίων, ούτε οἱ εγκάθετοι των ΕΡΤ, ούτε και οἱ φυλάδες τους, όλοι «παπαγάλοι» (τι φταίνε τ’ ‘ άμοιρα πουλιά!) πεσμένοι στα τέσσερα για (μια χούφτα δολάρια δικά μας) που τους εξασφαλίζει προσωρινἀ ο Κούλης.

Τα ίδια και χειρότερα με την Εκπαίδευση.  Γνωρίζω (ανήκα στο χώρο και ξέρω) τις εναγώνιες προσπάθειες των συναδέλφων μου να επικοινωνήσουν με τους μαθητές τους από την πρώτη στιγμή που έπεσε η «δαμόκλεια» ανάμεσά τους. Γνωρίζω τις άοκνες προσπάθειές τους να στείλουν ένα μάθημα, ένα τεστ, ένα επαναληπτικό φυλλάδιο, να λύσουν μια απορία, να προωθήσουν την επαναληπτική τους ύλη, να κοινοποιήσουν ένα ανακεφαλαιωτικό πίνακα, και άλλα βοηθητικά μαθημάτων στα πλαίσια της εκπαιδευτικής αυτής παραλυσίας.

Γνωρίζω επίσης ότι εκατοντάδες (μην πω χιλιάδες) συνάδελφοι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται μπροστά στον υπολογιστή τους (δεν διαθέτουν κι όλοι) ώρες ατέλειωτες κάθε μέρα να τονώσουν ψυχολογικά, εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά, μαθησιακά, συμβουλευτικά τους μαθητές τους, να ξεπεράσουν τα γλειψίματα, τις ειρωνείες και ψευτιές του Υπουργείου και των κλακαδόρων δημοσιογράφων  που έχει διασπείρει (χειρότερους από τον …κορωνοϊό) στα διάφορα «πλουραληστρικά» κανάλια του, που αγωνίζονται ματαίως  να νικήσουν ένα καταρρακωμένο και διαρκώς μπλοκαρισμένο Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο, μήπως και κατορθώσουν μέσω αυτού να κάνουν τη δουλειά τους.

Αδυνατώντας οἱ εκπαιδευτικοί να βρουν χείρα βοηθείας από την Πολιτεία με τα …μέσα που τους διαθέτει, καταφεύγουν σε δικά τους μέσα (μειλ, μηνύματα, σταθερά και κινητά τηλέφωνα, με ατομική οικονομική επιβάρυνση, πέρα απ’ τον όγκο της συνεχούς αλλά απλήρωτης εργασίας) για να μην προδώσουν ή να υποβαθμίσουν την ιερή σχεση δάσκαλου – μαθητή που χτίζουν καθημερινά. Μια σχέση που πολύ λοιδωρήθηκε και απαξιώθηκε κατά το παρελθόν και λοιδωρείται και σήμερα με την πρακτική του γλειψίματος εκεί που ακόμα κάποιοι απ’ αυτούς συνεχίζουν να φτύνουν, όποτε τους «παίρνει»!

Και γνωρίζω σε τελευταία ανάλυση ότι οι αδυναμίες (που ήδη πολλές εντοπίζονται και καλείται το Υπουργείο να τις «θεραπεύσει», αλλά «στου κουφού την πόρτα…»), τα όποια λάθη (που είναι αδύνατον να μη γίνουν από ένα ανεκπαίδευτο με απολύτως υπεύθυνο το Υπουργείο στην πλειοψηφία του εκπαιδευτικό προσωπικό), οι όποιες παραλείψεις (που θα προκύψουν από την προχειρότητα και ταχύτητα εκπόνησης προγραμμάτων), οι όποιες αστοχίες (τεχνικών και τεχνολογικών υλικών) και λοιποί ανεκπλήρωτοι στόχοι της «τηλεμαθητείας»,  θα «φορτωθούν» και πάλι στους εκπαιδευτικούς, στην «τεμπελιά» τους, στην «ανικανότητά» τους, στην αδιαφορία τους και στον «ωχαδερφισμό» τους από τους άδαείς, τους άσχετους και τους ημιμαθείς, κρίνοντες εξ ιδίων!

Όσο λοιπόν είναι καιρός (και δεν υπάρχει αρκετός) το Υπουργείο οφείλει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, όπως αυτά διατυπωνονται από τα σωματεία τους που γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματικότητα, την κατάσταση και το επίπεδο των σχολείων και των μαθητών τους, να λύσει δηλαδή άμεσα, όσα σοβαρά προβλήματα υπήρχαν κι όσα έχουν δημιουργηθεί και απαιτείται να λυθούν για να μπορέσουν να επιτελέσουν με πληρότητα και επάρκεια κι αυτοί το καθήκον τους απέναντι στους μαθητές τους και όχι να τους σαμποτάρει και να υπονομεύει την προσπάθειά τους.

Οἱ ευχαριστίες από τα κανάλια, τα χειροκροτήματα, τα συγχαρτήρια και ἡ «αναγνώριση» της αξίας των μαχομένων πολιτών, των αγωνιζομένων, θα πρέπει να δίνονται αφειδώς κι όχι όταν στις κρίσεις αποκαλύπτονται οἱ καταστροφικές επεμβάσεις των «υπευθύνων» και χρειάζονται στήριξη απ’ αυτούς, που «ocasione data» απαξιώνουν και νομίζουν ότι εξευτελίζουν! Οἱ φελοί…

Λεφτά για την Επιστήμη και τους επιστήμονες της Υγείας  και όχι για τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ

Λεφτά για την Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς κι όχι για τους «κορωνοϊούς» Τραπεζίτες, είναι το παλαϊκό αίτημα των καιρών

Αλλα αυτό απαιτεί «φιλολαϊκές πολιτικές» από τους… «κορωνοϊούς» – κυβερνήτες!

Γίνεται; Δε γίνεται.

Ψύλλους στ’ άχερα θα μου πείτε…

Δήμος – Σθένης

Υ.Γ. 1. Ακούω τώρα απ’ όλα τα ΜΜΕ πως θ’ απαγορευτεί το ψήσιμο οβελία ως και στα μπαλκόνια των σπιτιών (όσων έστω θα έχουν απομείνει στα χέρια των ιδιοκτητών και δεν θα τα έχουν πάρει οἱ τράπεζες). Φοβούνται μήπως ο ιος ακολουθήσει την τσίκνα και χτυπήσει ύπουλα στα μπαλκόνια κι αντί κωρονοϊός μετεξελιχτεί σε …μπαλκονοϊός; 

2. Έχουν περάσει τρεις βδομάδες και ἡ τηλεκπαίδευση για τα Γυμνάσια αποτελεί ένα «Τηλεόραμα» που φαντασιώνεται ἡ υπουργός Παιδείας. Γνωρίζω πολύ καλύτερα απ’ αυτήν ότι αυτά που λέει είναι μπούρδες και ανοησίες! Λέγονται δε μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό, για «κατανάλωση στους «σανοτρεφόμενους» και για …«παρηγοριά στον άρρωστο…». Νομίζει ότι έτσι θ’ αποποιηθεί τις ευθύνες της, αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι στον «πόλεμο» δε στέλνεις άοπλους στρατιώτες εκτός κι αν είσαι συνειδητός δολοφόνος τους!  

3. Δεν ήθελα ν’ ασχοληθώ και σήμερα με τον κορωνοϊό αλλά υπέκυψα στο λαϊκό: «Θέλει ο Παναγής ν’ αγιάσει, αλλά δεν τον αφήνουν οἱ …διαόλοι».

4. Οφείλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου και κυρίως τις ΑΡΧΕΣ (εις ουδεμίαν άλλην ενημέρωσιν θα προβώ!!!) ότι έλαβα προσωπική επιστολή του Χριστού (μέσω του κ. Βελόπουλου που διατηρεί προσωπικές σχέσεις – όπως διακινείται ιντερνετικώς –  με τον εν λόγω θεό) να μην παραστώ (μη θέλετε και φωτοτυπία της επιστολής διότι θα επικαλεστώ τα … προσωπικά δεδομένα!!!) στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις και τελετές του επταήμερου του Πάσχα και σε άλλες εθιμικές – παραδοσιακές εκδηλώσεις (κάλαντα, ροδαρές, νυμφίο,  Κασσιανή, στολισμό επιταφίου, αποκαθήλωση, εγκώμια, περιφορά επιταφίου, αναστάσιμες φωτιές, κωδωνοκρουσίες, σούβλες, αρνιά, αντικρυστά και άλλα γευστιώτατα). Μου μηνύθηκε επίσης να είμαι σ’ ετοιμότητα για την περίπτωση (κάπως απίθανη, αλλά που ξέρεις;) μετάθεσης των πάσης φύσεως πασχαλινών εκδηλώσεων και πανηγυρισμών μετά από μερικές βδομάδες. Ίδωμεν!!!

5. Δε θ’ ασχοληθώ με το νέο κάτόρθωμα του ΑΔ(ΩΝ)Η – (ΓΕΩΡΓΙ)ΑΔΗ γιατί γνωρίζω πως στο ψοφίμι ορμάνε οι σκάρες! Γιατί πάνω στο ψοφίμι (όπως νομίζει πως το κατάντησε) της Παιδείας ορμάει για να τα κονομήσει ο «άριστος» υπουργός! Να τον χαίρεσαι Κούλη!!! Αλλά και πάλι τι λέω:; Όμοιος ομοίω… ή επί το λαϊκότερον: «Αν δε ταιριάζανε δε θα συμπεθεριάζανε!!!»

Ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί