ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή με νέα απάτη μέσω e-mail – Παρουσιάζεται ως δήθεν επιστολή της αστυνομίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για μία νέα απάτη που εμφανίστηκε τις τελευταίες ώρες, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδώς και το όνομα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Πρόκειται για κείμενο που φτάνει στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία (e-mails) χιλιάδων πολιτών, ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι «είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες». Παρακαλεί, μάλιστα, τους πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.

Για να γίνει πιο αληθοφανές το μήνυμα, οι δράστες χρησιμοποιούν στο τέλος το όνομα και την υπογραφή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη!

Άλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι ένα μήνυμα που φέρεται να έχει σταλεί από την Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν θα ξεκίναγε με τις φράσεις: «Χαίρετε, ελπίζουμε να αποδεχτείτε αυτή την επιστολή με καλή πίστη»…

epistolh.png

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί