Κορωνοϊός: 756 νεκροί και 5.217 νέα κρούσματα σε μία ημέρα στην Ιταλία

Κατ’ οίκον τεστ ανίχνευσης του ιού στη Νάπολη

Αυξάνεται κι άλλο ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ιταλία. Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 756 νεκροί και 5.217 νέα κρούσματα, ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, αλλά και ο αριθμός των νεκρών, έχουν ελαφρά περιοριστεί.

Συνολικά ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στη γειτονική χώρα είναι 97.689, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 10.779. Παράλληλα, 13.030 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την ίδια στιγμή, 3.906 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 27.386 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 42.558 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 41.007 και οι νεκροί 6.360 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 13.119 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.443. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 8.358, με 392 νεκρούς.

Σημειώνεται πως χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 92.472 και είχαν χάσει την ζωή τους 10.023 άνθρωποι ενώ 12.384 είχαν ιαθεί.

Κατ’ οίκον τεστ ανίχνευσης του ιού στη Νάπολη

Στην Νάπολη άρχισε από την Κυριακή η πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού κατ’ οίκον, με πέντε τροχόσπιτα του ιταλικού συστήματος υγείας τα οποία μεταφέρουν, στις διάφορες περιοχές της πόλης, εθελοντές και γιατρούς.

Προτεραιότητα στην διενέργεια των τεστ έχουν οι πολίτες που έχουν εκδηλώσει «ύποπτα συμπτώματα» αλλά και εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα και πρέπει να εξακριβωθεί αν έχουν θεραπευθεί. Υποβάλλονται σε δυο τεστ, το ένα εικοσιτέσσερις ώρες μετά το άλλο.

Τα τεστ πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, σε συνεργασία με τους οικογενειακούς γιατρούς της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου. Είναι οι γιατροί οι οποίοι λαμβάνουν τις κλήσεις των πολιτών που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα τα οποία ενδέχεται να είναι χαρακτηριστικά της ασθένειας. «Πρόκειται για πόλεμο και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να τον κερδίσουμε. Δεν πρέπει να παραλείψουμε καμία χρήσιμη προσπάθεια», τονίζουν οι ναπολιτάνοι γιατροί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί