Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα: 95 νέα κρούσματα – Συνολικά 69 ασθενείς διασωληνωμένοι (βίντεο)

Παράταση σε περιοριστικά μέτρα

Συνολικά 95 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 1.156.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης 6 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 38. Λίγο αργότερα κατέληξε μία ηλικιωμένη, ο πρώτος θάνατος από τον ιό στη Λέσβο, ανεβάζοντας έτσι στους 39 τους νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο.

Δείτε ακόμα: Πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στη Λέσβο

Συνολικά 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως αποσωληνώθηκε ένας ακόμη ασθενής στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ένας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Τι γίνεται με τη χλωροκίνη και τη μεφλοκίνη

Αναφερόμενος στη χρήση χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως αυτή σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, και διαμήνυσε πως η χρήση της θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση. Αναφορά έκανε σε ακόμη ένα φάρμακο που διερευνάται το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει στην μάχη για τον κορωνοϊό, την μεφλοκίνη. «Η μεφλοκίνη είναι ένα φάρμακο που το χρησιμοποιούμε για την ελονοσία. Και αυτό έχει τις τοξικότητές του. Θα δοκιμαστεί και αυτό όπως άλλα. Δεν υπάρχει θαυματουργό φάρμακο. Σε κάποιους έκανε ψυχιατρικές διαταραχές η μεφλοκίνη. Πρέπει να ξέρουμε τον εχθρό και τα όπλα μας».

Αισιοδοξία για την καμπύλη διασποράς

Εξάλλου εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας πως η καμπύλη διασποράς στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες. «Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει και σε οικονομικό επίπεδο. Ο αγώνας είναι πανανθρώπινος», υποστήριξε.

Κρούσμα κορωνοϊού σε δομή αστέγων που φιλοξενούσε 130 άτομα

Κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε σε δομή αστέγων, όπως ανακοίνωσε ο Σ. Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως εξετάστηκαν όλοι οι διαμένοντες που ανέρχονται σε 130.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Παράταση σε περιοριστικά μέτρα

Επιπρόσθετα, από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων έως τις 11 Απριλίου». Επίσης παρατείνεται και η απαγόρευση τέλεσης λειτουργιών σε χώρους λατρείας έως τις 11 Απριλίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά της Π.Ε. Κοζάνης για μία ακόμη εβδομάδα, για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τέσσερα ειδικά συνεργία πήγαν σε Ξάνθη και Κομοτηνή για πάρουν δείγματα από 165 ανθρώπους που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Αυτοί θα παραμείνουν στα ξενοδοχεία και θα ληφθούν αποφάσεις αφότου βγουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περπατάμε σε μία λεπτή κλωστή και η όποια λάθος επιλογή, μπορεί να αποβεί ολέθρια», προειδοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης σχολίασε συμπεριφορές πολιτών οι οποίοι, όπως είπε, έχουν ξεπεράσει κάθε πλαίσιο εφευρετικότητας σε σχέση με το τι θέλουν να κάνουν. «Ήταν εντυπωσιακό ότι την Παρασκευή είχαν διαλυθεί παντού τα υδραυλικά, σε όλα τα σπίτια εκτός Αθηνών, και όλοι έπρεπε να μεταβούν για τα φτιάξουν. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να θέλουν να πάνε στα εξοχικά τους, αλλά είναι θέμα ευθύνης για όλους», τόνισε.

«Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων». Με αυτό τον τρόπο ο Ν. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει έξοδο πολιτών προς τα χωριά τους ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας ώστε να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού στην επαρχία. «Καλούμε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους», υποστήριξε.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί