Ρεκόρ 345 θανάτων και 18.000 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών στις ΗΠΑ

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 345 ανθρώπους στις ΗΠΑ, τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, ένα ρεκόρ, το οποίο ανεβάζει το σύνολο των θανάτων στη χώρα από τη νόσο Covid-19 σε 1.475.

Οι ΗΠΑ, που είναι πρώτες στον κόσμο σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (97.028), κατέγραψαν σε μία ημέρα σχεδόν 18.000 νέα κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φοβάται ότι η χώρα (και οι σχεδόν 330 εκατομμύρια κάτοικοί της) θα αποτελέσει το επόμενο επίκεντρο της πανδημίας.

Οι περισσότεροι νεκροί έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το επίκεντρο της επιδημίας εντός των ΗΠΑ. Ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο προβλέπει τα κρούσματα να κορυφωθούν σε περίπου 21 ημέρες, δηλαδή γύρω στις 17 Απριλίου.

Διαταγή Τραμπ: Η General Motors να κατασκευάσει αναπνευστήρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα διάταγμα δίνοντας εντολή στην αυτοκινητοβιομηχανία General Motors να κατασκευάσει αναπνευστήρες για την μάχη καταπολέμησης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το διάταγμα υπεγράφη μετά την ενεργοποίηση του Νόμου περί Αμυντικής Παραγωγής.

Σε ένα υπόμνημα που έδωσε στη δημοσιότητα, ο Λευκός Οίκος τόνισε πως ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Αλεξ Αζάρ θα καθορίσει τον ορισμό των αναπνευστήρων που πρέπει να παραγάγει η GM.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί