Αγγλία – ποδόσφαιρο: «Βρισκόμαστε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις»

Aναταραχή δημιούργησε στην ποδοσφαιρική Αγγλία η απόφαση για τερματισμό όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων από την 3η μέχρι την 7η κατηγορία.

Τουλάχιστον 30 ομάδες ετοιμάζονται να προσβάλουν τη σχετική πρωτοβουλία στα δικαστήρια, διεκδικώντας έννομο συμφέρον που πηγάζει από πιθανό προβιβασμό σε ανώτερη κατηγορία ή αποφυγή τυχόν υποβιβασμού.

Η είδηση έχει σημασία γιατί δείχνει τους κινδύνους που εγκυμονούν εφ’ όσον -όπως πιθανολογείται- ληφθεί παρόμοια απόφαση για την Premier League και τις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίας στην Αγγλία, την οποία χρησιμοποιούν ως τυφλοσούρτη πολλές άλλες χώρες.

«Είμαστε μπροστά σε πολύ δύσκολες αποφάσεις», προειδοποίησαν σε κοινή τους ανακοίνωση η Premier League, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και το συνδικάτο των ποδοσφαιριστών.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα ισχύσει για όλα τα πρωταθλήματα στην Αγγλία, με τις ελάχιστες δυνατές οικονομικές και νομικές αναταράξεις.

Η Premier League έχει διακοπεί μέχρι τις 30 Απριλίου, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι η ημερομηνία θα μετακινηθεί προς τα τέλη Μαϊου, αφού η Βρετανία βρίσκεται πια στο επίκεντρο της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί