ΠΑΜΕ: Έστειλαν εξώδικα σε οδηγούς τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη για να σφραγίσουν τις απολύσεις τους

“Ιδού ποια είναι η κυβερνητική «προστασία από τις απολύσεις»”

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Γραμματείες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων του ΠΑΜΕ για απολύσεις οδηγών Τoυριστικών Λεωφορείων στην Κρήτη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σφοδρή επίθεση έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στο κλάδο των μεταφορών,  ενάντια στους εργαζομένους. 

Μετά τις  εκατοντάδες απολύσεις , τη χορήγηση αδειών με αποδοχές ή άνευ, και προσπάθειες μονομερούς επιβολής συστήματος εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ της Κρήτης ,τώρα σειρά πήραν οι οδηγοί στα Τουριστικά Λεωφορεία!

Η εταιρεία ΣΟΛΜΑΡ ΤΟΥΡΣ Α.Ε (Union Coach Services) μάλιστα το πήγε ένα βήμα παραπέρα, στέλνοντας εξώδικα στους εποχικούς οδηγούς, “σφραγίζοντας” έτσι τις απολύσεις τους έναντι του νόμιμου δικαιώματος της επαναπρόσληψης, σύμφωνα την Κλαδική και Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας! Ιδού ποια είναι η κυβερνητική «προστασία από τις απολύσεις»:

ΑΜΕΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 

ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση και εργοδοσία μάτωσαν τους εργαζόμενους και στο μυαλό τους έχουν να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως με άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και επίσημη αναστολή ελέγχων από τους όποιους υποτυπώδεις εποπτικούς κρατικούς μηχανισμούς είχαν απομείνει.

Οι απολυόμενοι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων έρχονται να προστεθούν στις 40.000 απολύσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες. 

Η κυβέρνηση έχει καθολική ευθύνη για το κύμα απολύσεων που κατακλύζει το κλάδο καθώς όχι απλά καθυστέρησε να πάρει μέτρα προστασίας των εργαζομένων αλλά δεν ακυρώνει τις απολύσεις που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης των μέτρων. 

Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ “ΜΑΡΜΑΡΟ”!

Να σημάνει συναγερμός στους εργαζομένους!  Ματώσαμε για τα κέρδη τους! Ματώσαμε στην καπιταλιστική οικονομική κρίση τους!  Δεν θα ματώσουμε για να μετράνε κέρδη και στην πανδημία! 

Η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για τους εποχικούς που δεν θα επαναπροσληφθούν , που θα μείνουν άνεργοι με τεράστιες απώλειες στο εισόδημα τους και στην ασφαλιστική τους ικανότητα. 

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν πίσω ολες οι απολύσεις των εποχικών οδηγών τουριστικών λεωφορείων
  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ. 
  • Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
  • Να δοθεί παράταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι να ανοίξει ξανά η επιχείρηση, επέκτασή του σε όλους τους εποχικούς εργαζόμενους
  • Να γίνει υποχρεωτική επαναπρόσληψη  όλων των εποχικών εργαζομένων από τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα αν έχουν κάνει αίτηση επαναπρόσληψης ή όχι,  με τους όρους που προβλέπει η κλαδική και η τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας τους.
  • Να δοθεί το Δώρο Πάσχα στο ακέραιο και στην ώρα του!
  • Να διασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα όλων μεταξύ αυτών και των εποχικών  εργαζομένων και για το 2021.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ .

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Ηράκλειο : pameheraklio@gmail.com – τηλ: 6974153158 / 6972083058

Χανιά :    pamechanion@gmail.com – τηλ 6979001486

Ρέθυμνο : pame.rethymno@gmail.com – τηλ : 6980932320, 6978039169  

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί