Ν. Ηγουμενίδης: Μια γερμανοκρατούμενη Ευρώπη δεν μπορεί άλλο να γίνει ανεκτή

Σχετικά με τη στάση της Γερμανίας και το αποτέλεσμα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής των 27 αρχηγών κρατών-μελών της ΕΕ, ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόταση κρατών-μελών της ΕΕ για έκδοση ευρωομόλογου έχει ως στόχο να κατανείμει το βάρος ισόποσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, η Γερμανία με παρέμβασή της μπλοκάρει αυτή την πρόταση.

Η Ελλάδα γνωρίζει από πρώτο χέρι τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Γερμανίας. Από το «άσυλο» -με τη βοήθεια ντόπιων εξωθεσμικών κέντρων – στον κ. Χριστοφοράκο και τα γνωστά «μαύρα ταμεία», μέχρι την προκλητική άρνησή της να πληρώσει τα αυτονόητα απέναντι σε όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη χώρα μας κατά την διάρκεια της Κατοχής.

Μια γερμανο-κρατούμενη Ευρώπη δεν μπορεί άλλο να γίνει ανεκτή. Ίσα-ίσα, υπονομεύει την ενωμένη Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Ελλάδα, από τη θέση που της εξασφάλισαν οι συνεχείς θυσίες του ελληνικού λαού και η έξοδος από τα Μνημόνια, μπορεί και πρέπει πλέον να ορθώσει ανάστημα και φωνή:

Πρώτον, απέναντι στον ολοφάνερο  γερμανικό σχεδιασμό για ένα νέο σκληρό κύμα Μνημονίων στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Δεύτερον, για ένα άλλο ευρωπαϊκό συμβόλαιο με επίκεντρο την Ευρώπη των λαών και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Δεν χωρά καμία παράταση η ύβρις που διαπράττεται απέναντι σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όσους ανθρώπους χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από αυτή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί