Κραυγή γιατρού σε ζωντανή μετάδοση στην ΕΡΤ (βίντεο)

Την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας, αλλά και την στάση της κυβέρνησης κατήγγειλε η γιατρός στο Ασκληπειό Βούλας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΝΓΕ, Δέσποινα Τοσονίδου.

Ολόκληρη η συγκλονιστική παρέμβασή της στην ΕΡΤ:

«Οι συνάδερφοι γιατροί νοσηλευτές ετοιμαζόμαστε να δώσουμε την μεγαλύτερη μάχη της ζωής μας.

Ο λαός μας έχει δείξει μέγιστη ωριμότητα τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπεριορισμού την ίδια στιγμή που γιατροί και νοσηλευτές κάνουμε ότι μπορούμε για να δώσουμε τη μάχη έχουμε μια κυβέρνηση που μας αφήνει ανοχύρωτους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε ζητήσαμε:

Να ανοίξουν περισσότερες δημόσιες και να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές ΜΕΘ και δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Ζητήσαμε χιλιάδες διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών για να μπορέσουμε να δώσουμε τη μάχη και δεν πήραμε καμία απάντηση.

Ζητήσαμε να επιταχθούν ΤΩΡΑ, χθες τα διαγνωστικά τεστ. Να μην γίνονται στον ιδιωτικό τομέα αλλά να γίνονται ΔΩΡΕΑΝ στα Δημόσια Νοσοκομεία. Δεν πήραμε καμία απάντηση.

Ή μάλλον η απάντηση που πήραμε ήταν να διπλασιάσουν το νοσήλιο για τις ιδιωτικές ΜΕΘ τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι θα πεθάνουν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ζητάμε να επιταχθούν πάνω από 200 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και όχι αυτό που κάνει ο κ. Κικίλιας και ο κ. Κοντοζαμάνης να διπλασιάζουν το ιδιωτικό νοσήλιο στις ΜΕΘ, ώστε να πλουτίσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα στην Υγεία.

Για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πρέπει το τεστ για τον κορωνοϊό να γίνεται στα Δημόσια Νοσοκομεία, απολύτως δωρεάν και σε όλους τους υγειονομικούς.

“Είναι αίσχος, ως απάντηση σε αυτό που ζητούν οι γιατροί και νοσηλευτές ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας και ο κ. Κοντοζαμάνης επιχορηγούν να γίνονται τα τεστ στα ιδιωτικά νοσοκομεία με 30.000.000 ευρώ. Να σταματήσουν τώρα την κερδοσκοπία.”

Χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν αρκούν 170 επικουρικοί γιατροί. Υπάρχουν πάνω από 2.500 συνάδελφοι που έχουν κάνει τα χαρτιά τους για τις 940 προκηρύξεις γιατρών. Να έρθουν όλοι να δουλέψουμε και να έρθουν ως μόνιμοι.

Είναι Αίσχος να λέει η κυβέρνηση ελάτε να βοηθήσετε και μετά θα απολυθείτε.

Κάθε μέρα παρακαλάμε για μια απλή χειρουργική μάσκα, όταν θα έπρεπε να φοράμε οι συνάδερφοι στις ΜΕΘ, στα Επείγοντα, αυτοί που είναι πάνω από τον άρρωστο θα έπρεπε να φοράμε μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας. Δεν έχουμε γυαλιά. Δεν έχουμε μάσκες.

Η απάντηση του κ. Κικίλια ήταν προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε και την ίδια στιγμή υλικό στα Νοσοκομεία δεν υπάρχει.

Διαμαρτυρηθήκαμε στον κύριο Κικίλια και στον κύριο Κοντοζαμάνη. Μαθαίνω ότι βγήκαν να μας διαψεύσουν ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για το ότι δεν υπάρχουν μέσα ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία. Τι είναι η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ; Τι είναι ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ; Τι είμαι εγώ; Τι είναι πολλοί συνάδελφοι που βγαίνουν επωνύμως, με τα ονόματα τους και τα πρόσωπά τους στις κάμερες και λένε ότι δεν έχουν μάσκες. Όλοι αυτοί τι είναι ανώνυμοι;

Λυπάμαι πάρα πολύ που ακόμα και σήμερα προσπαθεί η κυβέρνηση αντί να σώσει την υγεία του λαού, να σώσει τα ιδιωτικά συμφέροντα. Επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό. Την ίδια στιγμή που στην Ιρλανδία κρατικοποιούνται οι ιδιωτικές κλινικές, εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που ιδιωτικοποιεί την υγεία. Επιτέλους».  

tvxs.gr

Δείτε ακόμα: Την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν μάσκες η κυβέρνηση δεσμεύει 11 εκατ. ευρώ στην καμπάνια ενημέρωσης

Πολάκης: Η κυβέρνηση έκανε «δώρο-αρπαχτή» σε συγκεκριμένους κλινικάρχες

ΟΕΝΓΕ κατά Υπουργείου Υγείας: Καμία ουσιαστική δέσμευση ότι έστω και τώρα θα θωρακιστεί το ΕΣΥ

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Κραυγή γιατρού σε ζωντανή μετάδοση στην ΕΡΤ (βίντεο)”

  1. Simon Vignosus

    Από αυτά που ισχυρίζεσθε, εμείς σέ ζωντανή μετάδοση από τά χείλη του πρωθυπουργού ακούσαμε ακριβώς τ’αντίθετα. Τί αληθεύει και τί όχι;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί