Καταγράφηκε νεκρός από κορωνοϊό 8 μέρες μετά τον θάνατό του – Στους 27 οι νεκροί στη χώρα μας

Ένας άνδρας που που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχασε τη ζωή του από κοροναϊό την Τετάρτη 18 Μαρτίου… καταγράφηκε μόλις την Πέμπτη 26 Μαρτίου, λόγω γραφειοκρατικού λάθους. Ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την επιδημία στην Ελλάδα, στους 27.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αντί ο θάνατος του άνδρα να δηλωθεί στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ και η αναφορά βρέθηκε τυχαία… οκτώ ημέρες μετά τον θάνατό του.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες για την ηλικία του νεκρού, αν είχε νοσηλευτεί σε ΜΕΘ και αν υπέφερε από κάποιο χρόνιο νόσημα.

Νωρίτερα την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σ. Τσιόρδας, κατά την τακτική ενημέρωση, έκανε λόγο για 4 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, αν και είχαν γνωστοποιηθεί οι τρεις.

Δείτε: Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό: 71 νέα κρούσματα

Τα ξημερώματα πέθανε 47χρονος στρατιωτικός, ο οποίος είχε διαγνωστεί πριν λίγες μέρες θετικός στον ιό και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ως νοσοκομείου αναφοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε υποκείμενο νόσημα που οδήγησε στο θάνατο.

Ο άνδρας έφυγε από τη ζωή στις 3 το πρωί της Πέμπτης, ενώ το κρούσμα δεν συνδέεται με τον άλλο θάνατο του 77χρονου στον Εχίνο Ξάνθης  καθώς θεωρείται διαφορετική η πηγή της μόλυνσης.

Ακολούθηε ο θάνατος 64χρονου από τη Δαμασκηνιά, ο οποίος φέρεται να είναι ο πρώτος που μολύνθηκε από τον κορονοϊό στο χωριό, ενώ ήταν ο ιδιοκτήτης του μοναδικού μαγαζιού – παντοπωλείου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί