Αντιδράσεις για το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών: «Να ανακληθεί αυτή η επικίνδυνη απόφαση»

Ανακοίνωσεις σχετικά με το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών εξέδωσαν ΟΕΝΓΕ και Σύλλογος Οικοτρόφων ΦΕΠΑ.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη υγειονομικά κίνηση, η οποία πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της για κλείσιμο των φοιτητικών εστιών, κλείνοντας τα αυτιά στην κραυγή αγωνίας των χιλιάδων εστιακών φοιτητών.

Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που μας επιβάλλει «να μείνουμε σπίτι», ξεσπιτώνει εκατοντάδες φοιτητές που η εστία είναι το σπίτι τους.

Ξεσπιτώνει φοιτητές που:

– Δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης.

– Δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους λόγω οικογενειακής κατάστασης.

– Είναι είτε κάτοικοι εξωτερικού, είτε μετανάστες και οι χώρες τους έχουν κλείσει τα σύνορα λόγω της πανδημίας, είτε πρόσφυγες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση.

– Είναι εργαζόμενοι/ες.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες στις μεγάλες πόλεις και να επιστρέψουν οι φοιτητές στους τόπους καταγωγής τους δεν είναι μόνο ακατανόητη από υγειονομική άποψη, αλλά και επικίνδυνη.

Οι φοιτητικές εστίες είναι χώροι κατοικίας και δεν έχουν σχέση με άλλους χώρους που περιλαμβάνονται στην σχετική διάταξη (βιβλιοθήκες κλπ.).

Η μαζική μετακίνηση νεανικού πληθυσμού από τις μεγάλες πόλεις προς την επαρχία, ενάντια σε κάθε υγειονομική λογική και σε κάθε σχετική ως τώρα οδηγία, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη διασπορά της νόσου.

Η ΟΕΝΓΕ στέκεται στο πλευρό των εστιακών φοιτητών και στηρίζει τα αιτήματα τους.

Καλούμε τους αρμόδιους να ανακαλέσουν άμεσα αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη υγειονομικά απόφαση.

«Δεν φεύγουμε από την εστία»

Οι φοιτητές επιμένουν στην απόφασή τους να μην εγκαταλείψουν τη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών εν μέσω επιδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Νέα απόφαση για παραμονή στις εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΦΕΠΑ, σε νέα Γενική Συνέλευση που διεξήχθη την περασμένη Τρίτη 24/3.

Μεταξύ άλλων, οι εστιακοί φοιτητές του ΕΚΠΑ αποφάσισαν:

-Παραμονή στο σπίτι μας, την εστία. Δε δεχόμαστε τα ξενοδοχεία. Στηρίζουμε το ψήφισμα του Συλλόγου έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στις προηγούμενες ΓΣ
-Κάλεσμα σε έκτακτη εφορία τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου, τον αντιπρύτανη και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ
-Επικοινωνία με εργατικά σωματεία (τεχνικών, υγειονομικών κτλ)
-Συντονισμός με τις υπόλοιπες φοιτητικές εστίες. Κάλεσμα για συντονισμό εστιών Αθήνας τη Τετάρτη στις 4 μ.μ. πίσω από την Α ΦΕΠΑ για ενημέρωση και κοινές δράσεις και γενικές συνελεύσεις συλλόγων μετά το τέλος του συντονισμού
-Δημιουργία πανό και αφίσας του Συλλόγου

Ολόκληρη η απόφαση της ΓΣ:

fepa 1
fepa 2

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί