Προστασία της Ένωσης Ηρακλείου ζητούν με Κοινοβουλευτική τους παρέμβαση οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Την προστασία της Ένωσης Ηρακλείου που εκπροσωπεί τους αγροτικούς παραγωγούς του Ηρακλείου και απασχολεί 90 και πλέον εργαζομένους, ζητούν με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Με επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Σταύρος Γαβαλάς, θέτει υπόψιν των βουλευτών την ανυπαρξία μέτρων στήριξης της Κυβέρνησης για τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις όπως η Ένωση Ηρακλείου, καθώς δεν εντάσσονται στους επιλέξιμους Κ.Α.Δ. των μέτρων εκείνοι που αφορούν δευτερεύουσες δραστηριότητες, παρόλο που αποδίδουν τα περισσότερα έσοδα (π.χ. παραγωγή οίνου).

Το γεγονός αυτό, δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στην Διοίκηση της Ένωσης και στους παραγωγούς, καθώς σε συνδυασμό με την αναστολή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, δημιουργείται μια οικονομική ασφυξία που μπορεί να οδηγήσει τον σημαντικό αυτό φορέα ακόμα και σε οικονομική κατάρρευση.

Με την αναφορά τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς, οι βουλευτές Ηρακλείου, ζητούν την μέριμνα, ώστε να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι δευτερεύουσες δραστηριότητες και να αντιμετωπιστεί έτσι το ζήτημα που έχει ανακύψει με την Ένωση Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί