Το μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιείται αυτή την χρονιά κάτω από ιδιαίτερες, αντίξοες συνθήκες. Η πατρίδα μας δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού και, ταυτόχρονα, καλείται να αντιμετωπίσει σοβαρά εθνικά ζητήματα, όπως η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αλλά και μεγάλες προκλήσεις που συνδέονται με τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, την κλιματική αλλαγή και με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, εδώ και μία δεκαετία.

Η χώρα μας, η Ευρώπη, ο πλανήτης ολόκληρος, βρίσκονται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι. Σε τέτοιες στιγμές, ιστορικές και πρωτόγνωρες, οι λαοί και, κυρίως, οι ηγέτες τους, οφείλουν να κοιτάξουν τόσο στο μέλλον, όσο και στο παρελθόν. Να εμπνευστούν από την ιστορία τους. Να ακολουθήσουν την ένδοξη πορεία που χάραξαν οι πρόγονοί τους. Να αντλήσουν δύναμη από τον ηρωισμό και τις θυσίες τους και να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. 

Το 1821, οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης ύψωσαν το ανάστημά τους και κοίταξαν κατάματα έναν πανίσχυρο κατακτητή. Ανέτρεψαν τους συσχετισμούς δυνάμεων. Νίκησαν τον φόβο και τις εσωτερικές έριδες. Ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια και αγωνίστηκαν μέχρι τέλους, για να μας παραδώσουν μια ελεύθερη πατρίδα. 

Έτσι και εμείς σήμερα, «πολεμώντας» έναν αόρατο εχθρό που απειλεί τα παιδιά και τους γονείς μας, τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες, τους συνανθρώπους μας και την κοινωνική συνοχή, οφείλουμε να αναλογιστούμε το καθήκον μας και να θωρακίσουμε την πατρίδα μας, απέναντι στην πανδημία. Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι κάθε αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, ανεξαρτησία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, είναι καταδικασμένος να αποτύχει, αν δεν υπάρχει ενότητα, ομοψυχία, σεβασμός στον συνάνθρωπο, ατομική και συλλογική ευθύνη. 

Με τις σκέψεις αυτές, σας καλώ να τιμήσουμε την Εθνική Επέτειο του 1821 και τους αγώνες των ηρώων μας για την πατρίδα, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Σας καλώ να στηρίξουμε και να σεβαστούμε όλους εκείνους, γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζομένους σε κρατικές υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, που στέκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, για να μείνει η χώρα μας όρθια και να βγει πιο ισχυρή στο τέλος αυτής της περιπέτειας. 

Ας σηκώσουμε ψηλά την σημαία της αλληλεγγύης, του φιλότιμου, της ευθύνης και της ανθρωπιάς. Ας σηκώσουμε ψηλά την σημαία της Ελλάδας». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί