Στεφανίδη για αναβολή Ολυμπιακών Αγώνων: Άλλη χρονιά, ίδιος στόχος

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η πρώτη Ελληνίδα πρωταθλήτρια που αντέδρασε -με θετική διάθεση- στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. «Ίδιο πάθος, ίδιοι στόχοι, άλλη χρονιά», έγραψε στο Twitter και στο Instagram, δίπλα στο hashtag #Tokyo2021.

H 30χρονη Στεφανίδη ήταν εκείνη που έσυρε τον χορό των αντιδράσεων, όταν η ΔΟΕ μίλησε -αρχικά- για ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων στις καθορισμένες ημερομηνίες. Μάλιστα είχε προχωρήσει σε διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης το πρωί της Τρίτης με τη συνεργασία του Περικλή Ιακωβάκη και τη συμμετοχή άλλων αθλητών του στίβου. Η ανακοίνωση περί αναβολής πρόλαβε τις εξελίξεις.

Παρόμοιο μήνυμα ανέβασε και ο επίσης επικοντιστής Εμμανουήλ Καραλής, όπως και η παλαίμαχη ιστιοπλόος, κάτοχος Ολυμπιακού μεταλλίου, Σοφία Μπεκατώρου. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αρκέστηκε σε ένα ενημερωτική ανάρτηση, χωρίς να σχολιάζει την απόφαση.

Εικοσιέξι Έλληνες αθλητές έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πολλοί άλλοι βρίσκονταν σε διαδικασία διεκδίκησης του εισιτηρίου όταν ξέσπασε η πανδημία.

Στην τελευταία κατηγορία περιλαμβάνεται ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος ωστόσο χαρακτήρισε την αναβολή «βιαστική απόφαση», αφού θεωρεί ότι υπήρχε χρόνος για διαβουλεύσεις και αναμονή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί