Κορονοϊός: 48 νέα κρούσματα και 743 συνολικά στη χώρα – 20 οι νεκροί

48 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά, όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται στα 743, ενώ 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους με μέση ηλικία τα 75 χρόνια, όλοι με υποκείμενα νοσήματα.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 45 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη, οι περισσότεροι εξ αυτών άνδρες.

Νοσηλευόμενοι είναι 134, ενώ 32 άτομα θεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

«Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία», δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.

396.000 κρούσματα σε 197 χώρες και πάνω από 17.000 νεκροί

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στις υπόλοιπες χώρες, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρε οτι τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει στην Ιταλία μειωμένος αριθμός καταγραφών της νόσου και θανάτων.

Συνολικά, σε 197 χώρες έχουν καταγραφεί πάνω από 396.000 κρούσματα αλλά και πάνω από 17 χιλιάδες θανάτοι. Περίπου 103.00 άτομα έχουν θεραπευθεί.

«Οι ασθενεις πρέπει να έχουν επικοινωνία με τον γιατρό τους»

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης και στον θάνατο μια νεαρής γυναίκας απο την Βόρεια Ελλάδα η οποία διαγνώστηκε μέτα θάνατον με τον κορονοιό, σημειώνοντας ότι οτι οι ασθενεις θα πρέπει να έχουν επικοινωνία με τον γιατρό τους ειδικά έαν έχουν κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε χρόνιο αναπνευστικό νόσημ.

Τα νέα επιστημονικά δεδομένα για τον ιό

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε οτι άτομα με διάρροια μπορούν να έχουν τον ιό, ενώ έκανε λόγο και για περιπτώσεις ατόμων στα οποία διαταράσσεται η λειτουργία της όσφρησης ή της γεύσης. Στην Γερμανία και και στην Αγγλία εμφανίζονται όλο κα περοισσότερες περίπτωσης με πρόβλημα στην όσφρηση σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιου.

«Υγειονομική βόμβα που επρόκειτο να εκραγεί»

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στις δύο πτήσεις επαναπατρισμού από την Ισπανία όπου 263 επιβάτες τεθηκαν σε απομόνωση, έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα που επρόκειτο να εκραγεί».

Σύμφωνα με την ενημέρωσή του, από την πτήση της Βαρκελώνης 11 άνδρες και έξι γυναίκες έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον ιό, ενώ από την πτήση της Μαδρίτης, έχουν εντοπιστεί θετικοί, 6 γυναίκες και ένας άνδρας. Συνολικά δηλαδή, 21 άτομα που περιλαμβάνονται στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Χαρδαλιάς: Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί

Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. Sms διεκπεραιώθηκαν, ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Διαμήνυσε όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Αύριο θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Ας αφήσουμε τα τερτίπια κι ας μείνουμε σπίτι. Μόνον έτσι θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας, πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί