Τα μέτρα ελάφρυνσης που σχεδιάζει ο Δήμος Ηρακλείου

Βασίλης Λαμπρινός: «Θα λάβουμε όσα μέτρα μπορούμε για την ελάφρυνση των δημοτών»

Την απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από την υποχρέωση καταβολής τελών κοινοχρήστου χώρου, από την ημέρα που έκλεισαν και για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές,  πρόκειται να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος θα προτείνει προς το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, οι γονείς που έχουν παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, να απαλλαγούν από τα τροφεία, για τους μήνες αναστολής της λειτουργίας τους. 

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για δυο αυτονόητα μέτρα, τα οποία είμαστε πλέον έτοιμοι να λάβουμε, με την σύμφωνη γνώμη φυσικά του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. 

Εξετάζουμε και άλλες προτάσεις για την ελάφρυνση  των δημοτών και των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται, τις οποίες δεν θα διστάσουμε να υλοποιήσουμε,  πάντα σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση.  

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στους δημότες, με μια σειρά από μέτρα και πρωτοβουλίες για την στήριξη και την προστασία τους. 

Το ίδιο θα πράξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, για όσο θα διαρκέσει η κρίση αλλά και στη συνέχεια, προκειμένου  όλοι μαζί να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια ακόμα πιο δυνατοί». 

Τονίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου, από την αρχή της κρίσης, διερευνά και αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που του παρέχει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των δημοτών, ενώ έχει καταθέσει στην ΚΕΔΕ και τις δικές του προτάσεις προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

Υπενθυμίζεται τέλος  ότι ο Δήμος λειτουργεί ήδη δυο γραμμές στήριξης των δημοτών. 

Στην Γραμμή Βοήθειας που λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, οι δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες  μπορούν να καλούν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους, για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, προμηθειών, ειδών πρώτης ανάγκης κ.λπ. και εν συνεχεία, οι υπηρεσίες του Δήμου να τα αξιολογούν και να τα ικανοποιούν, στο μέτρο του εφικτού. 

Τηλέφωνο: 2813409-999 – Ηλεκτρονική Πλατφόρμα κατάθεσης αιτημάτων:  https://www.heraklion.gr/request.html?wf_route_id=762

Στην γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, που λειτουργεί επίσης από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ,  οι ψυχολόγοι του Δήμου συνομιλούν και παρέχουν συμβουλές στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τηλέφωνο: 2813-409-990

Όλες τις ανακοινώσεις και τα μέτρα του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονωϊού, μπορείτε να τα βρείτε στο επίσημο site του Δήμου: www.heraklion.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί