Η καραντίνα εκτίναξε τα διαζύγια στην Κίνα

Σημαντική αύξηση των ποσοστών διαζυγίου καταγράφει η Κίνα με αφορμή την πανδημία του κοροναϊού, σύμφωνα με την Daily Mail.

Τα ζευγάρια περνούν πολύ χρόνο μαζί στο σπίτι» λόγω της καραντίνας. Πάνω από 300 ζευγάρια έχουν προγραμματίσει ραντεβού για να πάρουν διαζύγιο από τις 24 Φεβρουαρίου, αναφέρει ο Lu Shijun από το ληξιαρχείο της επαρχίας Sichuan της νοτιοδυτικής Κίνας.

Οι αξιωματούχοι θεωρούν ότι η απότομη αύξηση των αιτήσεων διαζυγίου οφείλεται στο γεγονός ότι τα ζευγάρια περνούν πολύ χρόνο σε μικρούς χώρους λόγω της αυτοαπομόνωσης.

«Τα ποσοστά διαζυγίων έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με πριν (το κρούσμα του κορωνοϊού)», ανέφερε δημοσίευμα. «Οι νέοι παιρνούν αρκετό χρόνο στο σπίτι. Τείνουν να έχουν διαφωνίες για τα πιο μικρά και θέλουν να πάρουν διαζύγιο», εξηγεί ο Lu.

Τα γραφεία καταχώρισης γάμων στο Xi’an της επαρχίας Shaanxi στη βορειοδυτική Κίνα έχουν επίσης δει μια άνευ προηγουμένου άνοδο των διαζυγίων από την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με αναφορές. Ένα περιφερειακό γραφείο έλαβε 14 αιτήσεις σε μία ημέρα, αγγίζοντας το ανώτατο όριο που έθεσε το τοπικό συμβούλιο, δήλωσε ένας υπάλληλος καταχώρισης στους Global Times.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί