Ερώτηση Γ. Λογιάδη για τα μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΜέΡΑ25, κ. Γιώργος Λογιάδης, σχετικά με τα μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους.

Αναλυτικά, η ερώτηση:

Τη λήψη μέτρων ενίσχυσης και στήριξης των κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων της Ελλάδας, ζητούν ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), περιγράφοντας παράλληλα τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουν με την κατάρρευση του εισοδήματός τους, που εντείνεται μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε επιστολή τους αναφέρουν ότι οι αγοροπωλησίες αμνοεριφίων έχουν μειωθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό. Εκτιμούν, ότι έτσι θα συνεχίσουν μέχρι το Πάσχα και υπογραμμίζουν «ότι οι αγορές των Ιταλίας και Ισπανίας, που απορροφούσαν το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών εξαγωγών, έχουν σχεδόν κλείσει».

Οι προσφερόμενες τιμές παραγωγού των αμνοεριφίων στην εσωτερική αγορά «είναι ήδη πολύ χαμηλές» τονίζουν οι δύο φορείς και εκφράζουν την ανησυχία τους ότι «μεγάλο μέρος της εγχώριας παραγωγής κινδυνεύει να μείνει αδιάθετο».
Στο πλαίσιο αυτό, ΣΕΚ και ΠΕΚ, ζητούν άμεσα να ληφθούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών γάλακτος και κρέατος.

Ερωτάτε ο κ. Υπουργός 

-Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων της χώρας;
-Αν θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους κτηνοτρόφους των νησιωτικών περιοχών;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί