Κορονοϊός: 71 νέα κρούσματα – 695 συνολικά στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε σήμερα 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Συνολικά, τα κρούσματα στη χώρα μας έφτασαν τα 695.

  • Εξ αυτών νοσηλεύονται 114 εκ των οποίων το 65% είναι άνδρες.
  • Διασωληνωμένοι είναι οι 35 ενώ το 74% αυτών έχει υποκείμενα νοσήματα, με μέση ηλικία τα 68 χρόνια εκ των οποίων μόνον μία γυναίκα.
  • 17 συμπολίτες μας έχουν πεθάνει, εκ των οποίων 14 άνδρες και τρεις γυναίκες.
  • 29 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, 8 με 10 χιλιάδες άτομα έχουν προσβληθεί στη χώρα μας.

Παγκοσμίως:

Έχουν καταγραφεί 358.000 κρούσματα σε 193 χώρες αλλά και 15.000 επιβεβαιωμένοι θάνατοι.

Παράλληλα 100.000 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί σε όλο τον κόσμο

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε επίσης ότι τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα ίσως φτάνουν τα 8.000 με 10.000 βάσει μαθηματικών εκτιμήσεων. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν δεν ληφθούν αυστηρά μέτρα, θα νοσήσει το 50% της χώρας.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι σύμφωνα με έρευνες, η παρουσίαση προβλημάτων στην όσφρηση αλλά και ενοχλήσεων στο στομάχι μπορεί να υποδηλώνει την παρουσία του Covid-19 στον οργανισμό.

Όσο για τα κρούσματα σε νεαρές ηλικίες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα είναι ελαφράς μορφής.

«Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας, αλλά το ΕΣΥ ακόμη αντέχει Είναι κυρίως στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

‘Εχουν εγκριθει 2.045 προσλήψεις, γιατροί και νοσηλευτές, σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν στα νοσοκομεία μας. θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειασθούν.

Έχουμε προσθέσει 85 κλίνες ΜΕΘ και κλίνες από στρατιωτικά νοσοκομεία συν το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, που μετατρέπεται σε νοσοκομείο για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοιό.

«Η προσπάθεια περιορισμού της άσκοπης μετακίνησης συνεχίζεται και τα πρώτα σημάδια είναι ενθαρρυντικά», ανακοίνωσε από την πλευρά του ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το Δημόσιο θα δέχεται μονο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού. Επίσης κάποιος εργαζόμενος που δεν οδηγεί, πρεπει να υπάρχει πιστοποίηση του οδηγού με ειδική βεβαίωση. Βεβαίωση και για τους δημοσιογράφους και οδηγούς φορτηγών από τους εργοδότες ή δελτίο κίνησης, διευκρίνισε.

Αντίστοιχες βεβαιώσεις χρειάζονται και οι οδηγοί κούριερ. Στα ταξί μόνο ένας επιβάτης, ενώ στην περίπτωση επιβάτη που χρήζει βοήθειας, ο συνοδός θα πρεπει να έχει μαζί του βεβαίωση.

Εξαίρεση στην περίπτωση ανηλίκων παιδιών όπου εκεί επιτρέπεται μεγαλύτερος αριθμός ανά όχημα. Ο όρος δύο επιβάτες ανά όχημα, ισχύει και για τη μετάβαση σε τελετή.

Από σήμερα τα μεσάνυχτα διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ από το πρωί διεκόπη η σύνδεση με Τουρκία.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι τα χρήματα από τα πρόστιμα διατίθενται για την ενισχυση του συστήματος Υγείας.

«Η μάχη είναι δύσκολη ο στόχος ένας: Να νικησουμε… Μένουμε σπίτι» σημείωσε.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί