Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα μέσα Απριλίου οι αποφάσεις

Προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων έδωσε στον …εαυτό της η ΔΟΕ για να αποφασίσει πιθανή αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Νταν Ρόαν στο BBC, το Εκτελεστικό Γραφείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συνεδρίασε έκτακτα σήμερα και αποφάσισε να καθυστερήσει τις όποιες αποφάσεις μέχρι τα μέσα του Απριλίου.

Το ενδεχόμενο ματαίωσης αποκλείστηκε, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που η αναβολή έπεσε επίσημα στο τραπέζι. Μέχρι σήμερα, η ΔΟΕ αρνιόταν κάθε σχετική συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, εξετάζονται στα ενδότερα της ΔΟΕ διάφορα σενάρια για εναλλακτικές ημερομηνίες, καθώς και για διεξαγωγή τους κεκλεισμένων των θυρών ή σε μικρότερη κλίμακα. To πιθανότερο είναι να αναβληθούν οι Αγώνες για το 2021 ή για τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τόμας Μπαχ θέλει να λάβει τη συγκατέθεση των Ιαπώνων, οι οποίοι φοβούνται οικονομική καταστροφή και επιμένουν για έναρξη των Αγώνων στις 24 Ιουλίου όπως έχει προγραμματιστεί.

Η έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε υπό το βάρος των αντιδράσεων, στις οποίες πρωταγωνιστούν διάσημοι αθλητές όπως η Κατερίνα Στεφανίδη και εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (Ισπανία, Βραζιλία, Σερβία, Κροατία κ.α.).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί