Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων

Σήμερα που η σκιά της πανδημίας του Κορωναϊού πέφτει βαριά επάνω στην ανθρωπότητα και μας υπενθυμίζει με δραματικό τρόπο την κοινή και αλληλένδετη «μοίρα» μας, σήμερα που δοκιμάζονται οι υποδομές, οι αντοχές και οι αξίες των κρατών, των κοινωνιών και κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, σήμερα είναι που καλούμαστε να επιδείξουμε καθολική, αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη δίχως περιφράξεις, δίχως αστερίσκους και εξαιρέσεις!

Το μέλλον ενός αλληλένδετου κόσμου, το κοινό μας μέλλον, μέσα στο κοινό μας σπίτι τη γη, προστάζει τα ισότιμα μέλη του, προσκαλεί και προκαλεί σε εγρήγορση και αγώνα για την εξάλειψη πάσης φύσης διακρίσεων εξαιτίας καταγωγής, φύλλου, φυλής, θρησκείας, χρώματος, πεποιθήσεων, ταυτότητας φύλλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η σκέψη και η αλληλεγγύη μας απευθύνεται σήμερα στους πιο αδύναμους και ευάλωτους: Στους ανθρώπους με αναπηρίες, στους έγκλειστους στις φυλακές, στους πρόσφυγες στα νησιά, στους αποκλεισμένους από τα κοινωνικά και τα δημόσια αγαθά, στους μη έχοντες πρόσβαση σε ρεύμα, καθαρό νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στους άστεγους και εξαθλιωμένους, στους αποκλεισμένους και περιθωριοποιημένους του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος των διακρίσεων και των ανισοτήτων! Είναι ένας αγώνας επιβίωσης και πολιτισμού, είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπειά μας ως ανθρώπων!

Η ανθρωπότητα θα επιβιώσει μόνο όταν κατακτήσει στην καθημερινή πράξη για όλους, τις ξεχωριστές μοναδικότητες και συλλογικότητες αυτού του κόσμου, την ισοτιμία, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια!

Ας σπάσουμε, ας απελευθερωθούμε από τις αλυσίδες των διακρίσεων, των προκαταλήψεων, του φόβου και της εχθρότητας κατά των «ξένων», κατά της διαφορετικότητας! Ας απορρίψουμε από τα μυαλά και τις συνειδήσεις μας το δηλητήριο του ρατσισμού! Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για μια αξιοβίωτη και ελεύθερη ζωή!

Τμήμα δικαιωμάτων

Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί