Λήψη μέτρων στήριξης των εργαζόμενων στα καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων και σούπερ μάρκετ ζητούν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ανάμεσά τους και οι βουλευτές Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης

Την αναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων προστασίας των εργαζομένων σε καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων και σούπερ μάρκετ, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση σχετικά με το εάν:

1. Είναι επαρκή, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα μέτρα που έχουν ληφθεί, καθώς και για το εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων από την αυξημένη κίνηση στους χώρους εργασίας τους.

2. Θα συγκροτήσει κινητές μονάδες εξέτασης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες τόσο στα καταστήματα όσο και στις οικίες που γίνονται αποστολές προϊόντων.

3. Θα λάβει μέτρα έτσι ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτά τα καταστήματα να εξασφαλίσουν την αμοιβή των υπερωριών τους, τα ωράρια εργασίας τους και τον αναγκαίο χρόνο ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία τους.

4. Θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων με το μειωμένο προσωπικό, καθώς και για το εάν υπάρχει πρόβλεψη για έκτακτες προσλήψεις εποχικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

5. Πρόκειται να δοθεί έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

«Η πανδημία η οποία βιώνουμε, έχει – μεταξύ άλλων – σημαντικές επιπτώσεις στους εργαζομένους του λιανεμπορίου τροφίμων και των σούπερ μάρκετ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Στους εργαζόμενους που κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συνόλου της κοινωνίας μας. Αυτοί οι εργαζόμενοι, πρέπει να τύχουν ανάλογης μεταχείρισης από την Πολιτεία, η οποία οφείλει να εξασφαλίσει συνθήκες προστασίας της υγείας τους και των εργασιακών δικαιωμάτων τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί